Serbia

САД у све већој међународној изолацији

Јапански лист „Чосон Синбо”, који је наклоњен Северној Кореји, критиковао је САД због повлачења из Светске здравствене организације (СЗО), истичући да тај потез представља одраз све веће међународне изолације те земље.

Вашингтон је о одлуци о повлачењу званично обавестио СЗО прошле седмице, након што је амерички председник Доналд Трамп више пута упутио критике на рачун те организације због, како сматра, њеног неуспешног одговора на пандемију корона вируса и наклоњености Кини, која је све више ривал САД, наводи јужнокорејска агенција Јонхап.

„Потез САД је показао да та земља може да одбаци савезништва или чак међународне обавезе уколико сматра да су оне супротстављене њеним сопственим интересима, што јасно показује да САД слабе и да се налазе у изолацији”, пише лист.

Када је реч о одговорности за избијање пандемије корона вируса, лист тврди да је „бесмислено” да она буде приписана искључиво Кини, и САД назива „извозником корона вируса” који покушава да одговорност пребаци на друге, а разлог томе су, како се наводи, амерички председнички избори, који ће бити одржани у новембру .

Football news:

Chelsea are stepping up negotiations for Havertz after Bayer's relegation from the Europa League, Cech is involved in them
Messi bought a penthouse in Milan. It was reported that Inter is Interested in the player
Real advance refund the Youngster of rental Sociedade. Zidane is impressed with his performance
Barys 20 days before the start of the KHL: they do not know where to play, Legionnaires are cut off from the team
Areolaa returned to PSG after a loan spell at Real Madrid
Manchester United can lease Ousmane Dembele for a year with a buyout obligation
The rum is bought by a billionaire from the United States, who was filmed at Nolan in Dunkirk. His son fell in love with Rome while working with Ridley Scott