Serbia

Saigrač Maradone iz Crne Gore: Nisam hteo da Bog uđe i pita čija je 'desetka'

Bivši jugoslovenski reprezentativac Željko Petrović tokom igračkih dana delio je svlačionicu sa Dijegom Armandom Maradonom.

Šuker i Maradona; Chris Cole/Allsport

Šuker i Maradona; Chris Cole/Allsport

Bilo je to u Sevilji u koju je legendarni Argentinac došao iz Napolija i to posle 15-mesečne suspenzije zbog korišćenja kokaina.

Rođeni Nikšićanin, koji je prethodno nosio dresove zagrebačkog Dinama i podgoričke Budućnosti, do dolaska Maradone nosio je "desetku", kultni broj koji je "morao" uvek da nosi El Pibe.

"Kada sam čuo da dolazi, odmah sam se odrekao tog broja. Hteo sam da izbegnem situaciju da uđe u svlačionicu i da pita kod koga je 'desetka'. On ju je zasluživao", rekao je Petrović za holandske medije.

Mandatory Credit: Chris Cole/Allsport

Mandatory Credit: Chris Cole/Allsport

Otkrio je i kakav je bio Maradonin život u Andaluziji, uostalom i svuda gde god je bio.

"Nakon treninga, Davor Šuker i ja išli bismo na kafu, Dijego je želeo ponekad da ode sa nama, ali nije bilo moguće uvek. Nekada smo našli kafe koji ima zadnja vrata, bukvalno se ušunjali unutra, jer je na ulici bio haos od navijača", govori trenutno pomoćni trener Fejenorda.

"Dok Maradona nije došao u klub, na treninge sam putovao po desetak minuta kolima. Kada je on stigao, trebalo mi je 45. Svi su hteli da ga vide, da ga dodirnu", sjeća se Petrović.

Maradona je, kaže Petrović, bio čovek velikog srca.

"Vodio je računa o članovima porodice, toliko da to nije bilo normalno", rekao je Petrović i otkrio da mu je tragične vesti preneo Argentinac iz Fejenorda Markos Senesi.

"Rekao mi je tri reči 'Bog je mrtav'. On je božanstvo u Argentini, videćete kakva će to sahrana da bude. I da, Markos je u pravu, on je bio Bog fudbala. On i Krojf su bili posebni", zaključio je nekadašnji član stručnog štaba selekcije Srbije u vreme Dika Advokata.

Football news:

Setien is demanding 4 million euros in compensation from Barca. Valverde's resignation cost the club 11 million
Two Cornell players tested positive for coronavirus after the match with Barca
Mbappe finished 1st on the Ligue 1 goalscoring list, scoring 13 goals in 17 appearances. He broke the streak of 4 games without goals
Holland has scored 27 goals in his first 28 Bundesliga appearances. He's the second person to do this
Sevilla are trying to sign Papa Gomez, Monchi is in talks. Atalanta wants to sell him to a club not from Italy
Holand has scored 14 goals in 13 Bundesliga games this season
Neymar is playing his 100th game for PSG. He has been at the club since 2017