Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Саслушање групе осумњичене за кријумчарење амфетамина

Тужилаштво је донело наредбу о спровођењу истраге против С. З. који је означен као организатор групе, С. М., М. С., С. Љ., Б. М., С. А., Т. М., Л. М.,Т. М.,  С. Р.,као и против К. А. и С. И. који се налазе већ у притвору и они ће накнадно бити саслушани.

Они се сумњиче да су извршили кривична дела ''удруживање ради вршења кривичних дела'' и ''неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога''.

Сумња се да су они од фебруара до септембра ове године, набављали, припремали за кријумчарење, паковали и организовали илегалан транспорт лекова са листе психоактивних супстанци у земље Европске уније.

Такође, сумња се и да су у Холандији набављали амфетаминско уље које су, већ уходаним каналима кријумчарили у Србију, а потом од њега на две локације у близини Београда производили амфетамин, који су потом препродавали на територији Србије.

Полиција је приликом претреса куће и других просторија које у околини Обреновца користи С. пронашла илегалну лабораторију за производњу синтетичке дроге и запленила око 180 килограма амфетамина високог квалитета спремљеног за даљу продају, три литра амфетаминског уља, око два литра акумулаторске киселине неопходне за производњу амфетамина, као и око 2.800 таблета екстазија.

Претресом куће у околини Старе Пазове и стана у Земуну, које користе Т. М. и Т. М.М., пронађено је око два килограма амфетамина, око пола литре амфетаминског уља, око два литра акумулаторске киселине и пиштољ са два метка, док је у кући Б. М.  у околини Обреновца заплењено око 50 блистера лекова са листе психоактивних супстанци и ловачка пушка скраћене цеви са припадајућим патронама.

Претресом фирме у Београду чије је одговорно лице С. М., а која се бавила трговином на велико фармацеутским производима, заплењено је 700 кутија лекова са листе психоактивних супстанци, без одговарајуће документације.

Сумња се да су припадници организоване криминалне групе од тог предузећа набављали лекове које су потом кријумчарили у земље Западне Европе.  Током оперативног рада, полиција је раније ухапсила С.И, С.Н. и К.А. код којих је, приликом покушаја кријумчарења преко границе Србије, пронађено и одузето око 400.000 таблета различитих лекова са листе психоактивних супстанци које су, како се сумња, биле намењене илегалном тржишту западноевропских земаља.

У претходном периоду, од припадника ове организоване криминалне групе одузето је још 11 килограма амфетамина и око 100.000 таблета са листе психоактивних супстанци.