Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Шолц: У Немачку долази превише миграната, више од 70 одсто није претходно регистровано

БЕРЛИН – Немачки канцелар Олаф Шолц данас се укључио у расправу о илегалној миграцији у Немачкој рекавши да је потребно смањити број миграната и да је недопустиво да већина не буде претходно регистрована у некој од транзитних земаља ЕУ.

„Тренутно је број избеглица које долазе у Немачку превисок”, рекао је он у разговору за медијску кућу РНД, преноси Танјуг.

Он сматра да је недопустиво да већина миграната до Немачке долази а да не буде претходно регистрована у некој од земаља Европске уније.

„Дефинитивно стање не сме остати као до сада. Више од 70 посто избеглица које долазе у Немачку претходно није регистровано, иако су сви прошли кроз неку од земаља ЕУ”, рекао је Шолц.

Од мера које је савезна влада до сада предузела како би смањила прилив миграната он је дао „пуну подршку” бољем осигурању спољних граница ЕУ те увођењу контрола шенгенских граница према Швајцарској и Чешкој.

Влада је исто тако, како је рекао Шолц, Грузију и Молдавију, из које долази значајан број подносилаца захтева за азил, прогласила сигурним земљама што омогућава брзо враћање грађана из ових земаља у земље порекла.

С Пољском је такође договорен строжији режим контроле граничног и пограничног подручја.

„Надам се да ће ове мере допринети смањењу броја избеглица”, рекао је Шолц.

Он је, упркос разликама у мишљењу унутар његове коалиционе владе састављене од социјалдемократа, зелених и либерала, рекао да је његова влада потпуно јединствена у ставу да се нерегуларна миграција према Европској унији мора зауставити.

За првих осам месеци ове године у Немачкој је азил затражило преко 200.000 особа, што је пораст од преко 70 посто у поређењу с истим раздобљем прошле године.