Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Си Ђинпинг се састао са директорком Унеска у Пекингу

ПЕКИНГ – Кинески председник Си Ђинпинг састао се у Пекингу са генералном директорком Унеско Одри Азулеј, и са њом разговарао о унапређењу сарадње Кине и те организације УН.

Си је изјавио да је Кина увек подржавала рад Унеска и заједно са Унеском дала позитиван допринос очувању мира у свету и промовисању глобалног развоја, као и да треба одржавати вредну сарадњу Кине и Унеска, преноси Ројтерс.

„Свет се састоји од различитих цивилизација, а Кина је међу земљама са најдужом историјом и најстаријом културом”, рекао је он.

Азулај је рекла да је кинеска влада увек придавала велики значај и активно подржавала рад Унеска, као и да награда Унеско за образовање девојчица и жена, установљена уз подршку Кине, игра важну улогу у промовисању образовања девојчица и жена широм света.

Она је рекла да је Унеско задовољан сарадњом са Кином у широком спектру области, и да се нада да ће даље јачати размену и сарадњу са Кином у области заштите културног наслеђа, науке, културе и технологије како би се постигао даљи међународни консензус и доприносе очувању мира и развоја у свету, преноси Танјуг.