Serbia

SJAJNA VEST! Grad će finansirati ČETVRTI POKUŠAJ vantelesne oplodnje: OVO SU USLOVI!

Predlog odluke o tome da Grad ubuduće finansira četvrti pokušaj vantelesne oplodnje, biće jedna od najvažnijih tačaka dnevnog reda Skupštine grada koja je zakazana za 25. jul.

Za ovaj projekat prestonice, koji je pokrenut na inicijativu gradonačelnika prof. dr Zorana Radojičića, moći će da konkurišu žene koje na dan prijavljivanja nisu navršile 45 godina, koje nisu rađale i koje iza sebe imaju tri pokušaja vantelesne oplodnje. Moći će da konkurišu parovi koji su državljani Srbije sa prebivalištem u Beogradu najmanje godinu dana.

Tanjug/Rade Prelić

- Usvajanje ove odluke važno je za pojedince, parove, ali i za celu državu. Finansiranjem četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje parovima koji iza sebe imaju tri neuspešna pokušaja pružamo još jednu šansu da se ostvare kao roditelji. Podsticanjem rađanja i borbom protiv neplodnosti doprinosimo i populacionoj politici Vlade Srbije. Realizacija ovog projekta mogla bi da počne već na jesen, a za postupak vantelesne oplodnje biće opredeljeno 30 miliona dinara. Grad i ovom inicijativom pokazuje da vodi odgovornu demografsku politiku - kaže Radojičić.

Kako dodaju u kabinetu gradonačelnika, osnov za ovaj potez prestonice je Zakon o glavnom gradu, odnosno njegov član 8 kojim je propisano da Beograd ima nadležnost da sprovodi mere i finansira projekte s ciljem podsticanja nataliteta na teritoriji grada.

Football news:

Klopp wants to work for the German national team. The DFB is also Interested in it
Cadiz, who retired, will sign Negredo
Zaa from crystal Palace showed racist threats from the instagram account. The police detained a 12-year-old (!) schoolboy
Ole Gunnar Solskjaer: no One wins alone, unless you're Maradona
Ocampos on Messi: you Look at him as a God, but he is real. Leo helps the players
Solskjaer on the martial-Rashford-Greenwood trio: Nothing new for Manchester United. Remember Ronaldo, Rooney and Tevez?
Josep Bartomeu: Barcelona have won La Liga 8 times in 11 years. Historic achievement