Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Случај „Тунел“: обили канцеларију за оружје, однели 16 пиштоља и три пушке

Подгоричко Основно тужилаштво, донело је наредбу о спровођењу истраге против Вељка Марковића, Милана Марковића, Дејана Јовановића, Владимира Ерића, Предрага Миротића и више НН лица, због сумње да су део криминалне групе која је обила депо Вишег суда у Подгорици.

У документу Тужилаштва у који је ТВЦГ имала увид наводи се да су Марковићи, Јовановић, Ерић и Миротић почетком јула ове године постали припадници криминалне групе са више непознатих особа. Да је женска особа користећи лажну исправу на име Андријана Марић посредством агенције за некретнине закупила пословни простор са подрумским просторијама, који се налази у Његошевој улици.

Уговор је, како се наводи у наредби, потписала 24. јула и то на период од три године са ценом закупа од 1.400 евра месечно, при чему је договорено да кључеве од подрума преузме особа која се такође лажно представљала, као Един Аџихметовић. У његовим рукама кључ је завршио 7. августа.

Између осталог, у наредби се наводи да су осумњичени држављани Србије у периоду од 8. септембра до 11. септембра ушли у просторије депоа, обили закључану канцеларију у којој се налази оружје и узели 16 пиштоља и три пушке. Све то је 11. септембра завршило у стану у Улици Ксеније Цицварић који је закупила особа која се такође лажно представљала као Милош Марковић. У документу тужилаштва описана је и улога осумњиченог Миротића.

Миротић је како се сумња, возилом наводио комби до места Ботун где су избачене ствари које су коришћене у извршењу дела, али и где је сакривен комби који је касније и пронађен, преноси Спутњик.