Serbia

Службе "Србијавода" у приправности, прате се водостаји

У складу са упозорењем РХМЗ-а о обилнијим падавинама које ће за 24 сата достићи и 60 литара у југозападном и југоисточном делу и на Косову и Метохији, службе "Србијавода" прате водостаје на рекама и стање на заштитним објектима, како би се спречило плављење подручја.

Надлежна предузећа на водним подручјима на деоницама на којима су у току радови на санацији пута, односно на локалитетима који су евидентирани као критични, прате хидролошку ситуацију како би у складу са тим ангажовали додатна средства и људство у циљу благовременог дејства, наовде из "Србијавода".

РХМЗ је издао упозорење у коме се наводи да су на бујичним водотоцима горњих токова Западне и Јужне Мораве, Колубаре и Јадра, као и на сливовима Лима, Ибра и Топлице данас и сутра могућа локална изливања.

У Србији је на снази наранџасти и црвени метеоаларм, због обилнијих падавина, а од петка се очекују дужи сунчани интервали и пораст температуре.

Football news:

Pep about 3:1 with Wolverhampton: Sometimes Manchester City enter the season quickly, sometimes they don't. We played well
Kevin de Bruyne: Wolverhampton have caused Manchester City problems before. I am glad that we played well
Stefano Pioli: Milan are confident, can grit their teeth and fight. Zlatan proves that he is a champion
Ibrahimovic on the Bologna double: If I was 20 years younger, I would have scored a couple more. But I'm not old
Cavani's entourage and Atletico discussed a two-year contract at a hotel meeting
Abramovich is suspected of secretly investing in players of other clubs
Ibrahimovic has scored 23 consecutive seasons at club level