Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Стано: Не коментаришемо појединачне изјаве, зна се шта Европска унија очекује

БРИСЕЛ – Портпарол Европске уније Петер Стано изјавио је данас да унија неће сваки дан коментарисати изјаве појединаца о томе шта се десило 24. септембра у селу Бањска и додао да се зна шта ЕУ очекује од Београда и Приштине и да је то јасно назначено у прошлонедељном саопштењу свих 27 чланица ЕУ.

„Начин како ради ЕУ је да не коментарише све изјаве појединачно. Сви морају да се понашају одговорно и појасне шта се десило и реаговаћемо одговарајуће када дође време. Еу је веома укључена у ситуацију”, рекао је Стано на конференцији на питање албанског новинара како коментарише изјаве председника Србије Александра Вучића.

На питање како коментарише Вучићеву изјаву да тзв. косовска полиција по Бриселском споразуму нема шта да тражи на северу, Стано је поновио да не коментаришу појединачне изјаве, као и да са партнерима не комуницирају преко медија.

„Ако треба нешто да кажемо странама рећи ћемо директно. Кључно је сада и то је обавеза свих. Партнери знају шта ЕУ очекује. Нећемо коментарисати изјаве преко медија, то је веома неодговорно”, рекао је Стано и поновио да ЕУ чека да истрага о догађају буде завршена, преноси Танјуг.