Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Сусрет са министром правде Француске

На 119. конгресу јавних бележника Француске, који је одржан у Довилу, где је јуче потписан Меморандум о сарадњи јавнобележничких комора Француске и Србије, били су присутни и највиши државни званичници. Француски министар правде  Ерик Дупон-Морети сусрео се са државном секретарком Министарства правде Србије Ливијом Павићевић.

Француски министар је на свечаности поздравио нашу државну секретарку и пренео јој изразе подршке развоју нотаријата у Србији. Ливија Павићевић и председник Јавнобележничке коморе Србислав Цвејић разговарали су и са Лионелом Галијезом, председником Међународне уније нотара (УИНЛ), која окупља јавне бележнике из 92 земље са свих континената. Галијез је Јавнобележничкој комори Србије (ЈКС) понудио да наредне године буде домаћин Генералног савета УИНЛ, поводом 10. годишњице од увођења јавног бележништва у Србији, у знак признања за остварен напредак и брз развој српског нотаријата.

Подсетимо, Француска је једина земља која већ има електронску нотарску исправу и дигитални архив, и то своје позитивно искуство жели да подели са јавним бележницима Србије, како би Србија била друга земља Европе са електронском исправом.

Меморандум о сарадњи нотаријата Србије и Француске потписали су у Довилу државна секретарка Министарства правде Ливија Павићевић, председник ЈКС Србислав Цвејић и председница Високог савета нотаријата Француске Софи Сабо-Барсе.