Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Tekvondisti niškog Feniksa na dva turnira osvojili 14 medalja

Mladi niški tekvondisti iz TK Feniks nastavljaju sa zapaženim rezultatima na takmičenjima širom Srbije, a da tekvondo ne mora da brine za svoju budućnost pokazuju i rezultati sa takmičenja u Kragujevcu i Obrenovcu, gde su osvojene jedna zlatna, 6 srebrnih i 7 bronzanih medalja.

U konkurenciji 450 takmičara iz 23 kluba sa ”Grmeč opena” održanog u subotu, 4. juna u Obrenovcu, niški klub vratio se sa po dve srebrne i bronzane medalje. Druga mesta osvojile su Maša Stevanović i Staša Petrović, koja se okitila i bronzanom medaljom, dok je na 3. mestu takmičenje završila i Iskra Stevanović. IMG-ca55a999563a7b7394a5359d715fa72a-V U Obrenvcu osvojene po dve srebrne i bronzane medalje; foto: TK Feniks

Na ”Prestiž kupu” održanom u Kragujevcu krajem maja zlatnu medalju osvojio je Mihajlo Jevtić. Srebrne medalje osvajali su Maša Stevanović, Novak i Luka Macanović, kao i Staša Petrović. Na najniži stepenik pobedničkog postolja popeli su se Vukman Petrović, Novak Kostić, Vuk i Iva Urošević i Dunja Vojinović.

Iz niškog kluba ističu da su izuzetno ponosni na sve osvajače medalja, ali i na one koji su se sportski borili, a čije vreme tek dolazi. Dodaju i da ih u nastavku sezone očekuju nova nadmetanja, odakle će, nadaju se, donositi nove medalje.