Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Трајковић: Звезда има вероватно најјачи играчки кадар у последњих 20 година

НИШ – Фудбалери Радничког сутра од 18.05 сати гостују Црвеној звезди у утакмици 10. кола Суперлиге Србије, а тренер Нишлија Никола Трајковић истиче да ривал има вероватно најјачи играчки кадар у последњих 20 година и истакао да његова екипа мора да буде храбра и одговорна.

Трајковић је свестан тежине задатка који је пред његовим изабраницима у дуелу са шампионом Србије, као и момента у коме овај овај меч долази.

„Жао нам је што је одложена утакмица 9. кола, у којој је требало да дочекамо Железничар. Резултати у неколико претходних утакмица давали су нам разлога да са пуно самопоуздања одиграмо тај меч. Наравно, разлози  одлагања потпуно су оправдани. Ми смо у ових осам одиграних кола имали чак шест гостовања, па наш тренутни пласман на табели треба сагледати и у том светлу”.

Наставио је шеф струке Нишлија о квалитетима Црвене звезде.

„Јасно је да Звезда има вероватно најјачи играчки кадар у последњих 20 година. Можда ово није прави моментум за њих, али, познајући све људе који раде у том клубу и њихов менталитет верујем да је тамо уследила општа мобилизација. За њих ће сутрашња утакмица бити кључна и верујем да ће они ући јако мотивисано од првог минута. На нама је да будемо храбри и одговорни. Дефанзивно морамо бити концентрисани, дисциплиновани, компактни, а офанзивно да искористимо наш потенцијал, да играчи не буду у неком грчу, већ да искористе стадион, амбијент и терен и прикажу себе у најлепшем светлу. Овакве утакмице су увек велике позорнице за наше играче. Други велики клубови цене вас онолико колико желите да им се супротставите”, додао је некадашњи фудбалер Црвене звезде, пренео је Танјуг.

Кад је кадровска ситуација у питању, Трајковић је сугерисао да још увек не може бити сигуран у ком ће саставу наступити у Београду.

„Јутрос се три играча пожалило на стомачни вирус, они ће, наравно, сви путовати, верујем и да ће бити спремни, али не бих говорио о именима”, закључио је тренер Нишлија.