Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Трамп изостао и са друге ТВ дебате републиканских кандидата

ВАШИНГТОН – Седам републиканаца који се уз Доналда Трампа боре да буду кандидати своје странке на председничким изборима у САД следеће године, учествовали су у другој ТВ дебати, а бивши амерички председник је и овог пута изостао.

У дебати која је у среду одржана у Библиотеци и музеју Роналда Регана у месту Сими Вали у Калифорнији, учествовали су бивши потпредседник Мајк Пенс, бивша гувернерка Јужне Каролине Ники Хејли, гувернер Флориде Рон Десантис, гувернер Северне Дакоте Даг Бургум, сенатор Јужне Каролине Тим Скот, бивши гувернер Њу Џерсија Крис Кристи и предузетник Вивек Рамсвами.

Кандидати су у ТВ дебати углавном критиковали одсутног Трампа, председника САД Џозефа Бајдена, али и једни друге, највише због питања односа са Кином, мигарционе и економске политике, преноси Ројтерс.

Трамп, који је  за 37 процентних поена испред свог најближег ривала за номинацију, у најновијој анкети Ројтерс/Ипсос, прескочио је дебату, као и прву у Висконсину прошлог месеца.

Гувернер Флориде Рон Десантис назвао је Трампа „несталим у акцији” и окривио га што је за билионе долара увећао национални дуг.

Бивши гувернер Њу Џерсија Крис Кристи, редовни Трампов критичар, изјавио је да се Трамп „плаши” и да је он „Паја Патак” јер је прескочио дебату.

Мајк Пенс, потпредседник САД за време Трампове администрације од 2017-2021, саопштио је да би у случају да буде изабран имао супротан приступ од бившег америчког председника.

Бајден, потенцијални демократски кандидат за новембарске изборе 2024., такође се нашао на мети критика републиканских кандидата, који су осудили његово управљање економијом и проблемом са мигрантима на јужној граници са Мексиком.

Неколико минута пре него што је дебата почела, Трамп је говорио на трибини у Мичигену, где се радницима аутоиндустрије који  траже веćе плате И боље услове рада у утроак у протесту придружио актуелни председник САД.

„Сви они кандидати за посао. Да ли неко међу њима види неког потпредседника ? Мислим да не”, изнео је Трамп мишљење о својим конкурентима републиканцима за председничку номинацију, који су учествовали у дебати, преноси Танјуг.

Са избегавањем обе дебате, бивши председник је показао да је у кампањи фокусиран на Бајдена, свог некадашњег, а можда и будуćег противника, а не на републиканске кандидате који доста заостају у досадашњим анкетама, наводи Ројтерс.

Републиканци ће званично изабрати свог кандидата на конвенцији у јулу уочи председничких избора у новембру 2024.