Serbia

Трампови сарадници уверавају да ће он прихватити резултате избора

ВАШИНГТОН - Амерички председник Доналд Трамп прихватиће резултате председничких избора 3. новембра, саопштила је Бела кућа, дан након што је он одбио да се обавеже на мирну предају власти ако изгуби.

„Председник ће прихватити резултате слободних и фер избора”, рекла је прес-секретарка Беле куће Кејли Мекени на конференцији за медије одговарајући на питања новинара.

Поред тога, лидер већине у Сенату Мич Меконел и други водећи републиканци данас су се трудили да увере јавност да ће трансфер власти бити миран и да ће се исход избора поштовати, преноси Ројтерс.

„Победник новембарских избора биће инаугурисан 20. јануара. Биће уобичајене транзиције баш као што се изводи сваке четврте године од 1792. године”, написао је Меконел на „Твитеру”, преноси Танјуг.

Претходно је и водећи републиканац у Представничком дому Кевин Мекарти рекао да ће се после избора догодити мирна транзиција власти.

„Пренос власти ће проћи глатко и верујем да ће председник Трамп имати веома добру инаугурацију”, рекао је он новинарима.

Трамп је одбио на недавној конференцији за медије у Белој кући да се обавеже на мирну предају власти ако изгуби на председничким изборима у новембру.

„Па, мораћемо да видимо шта ће се десити”, рекао је Трамп, преноси Би-Би-Си.

Навео је и да мисли да ће о резултатима избора одлучивати Врховни суд, поново изражавајући сумњу у регуларност гласања путем поште.

Football news:

The reforms of Manchester United and Liverpool are reminiscent of the history of the Premier League. Then the tops got tired of social justice and wanted freedom
Thomas Muller: Bayern are confident, we are in good shape
Anton Miranchuk about the match with Bayern: we Go out to win and set the highest goals
Frankie de Jong: life in Barcelona is so pleasant that it may seem as if you are on vacation for a whole year
Donnarumma, Hauge and three members of the Milan team were infected with the coronavirus
The 37-year-old Ribery is at the top of Serie A in pressing, dribbling, speed and assists. And educates young and thinking about becoming a coach
Real Madrid want to resolve the issue of Ramos' contract as soon as possible