Kara Džejn Farar Piterson i njena polusestra Foto: Kara Džej Farar Piterson i njena drugarica iz detinjstva Karen Smit saznale su da su polusestre / youtube

Žena koja je veći deo detinjstva provela u domu za nezbrinutu decu otkrila je da je drugarica od koje se nije odvajala u detinjstvu zapravo njena polusestra, a do tog saznanja došla je slučjano - nakon 50 godina traganja za biološkim ocem.

Pedesetdvogodišnja Kara Džejn Farar Piterson, inače, majka sedmoro dece, kaže da najzad ima osećaj da negde pripada nakon što je, zahvaljujući tok šou-emisiji na britanskoj televiziji, saznala da je u bliskom srodstvu sa najboljom drugaricom iz detinjstva.

Kara iz Skarboroa, u Severnom Jorkširu, završila je u domu sa starijem sestrom Mel, koju otac Majkl Farar nije hteo da prizna.

Kara sada zna da joj je Melani (desno) rođena sestra Foto: youtube
Kara sada zna da joj je Melani (desno) rođena sestra

U poslednjoj epizodi emisije Džeremija Kajla posvećene porodičnim i emocionalnim problemima, Kara je konačno saznala istinu. Ispostavilo se da je Majkl imao još dvoje dece, uključujući i Karinu školsku drugaricu Karen.

- Toliko toga sam propustila zajedno s Karen. Sada se sve promenilo. Uvek sam se osećala kao izgubljena duša, a sada najzad znam da negde pripadam - izjavila je ona.

Kara i Karen su bile nerazdvojne u školi i, mada nisu znale da su sestre, između njih je uvek postojala posebna veza.

- Uvek sam bila pomalo osobenjak, ali Karen me je uvek branila i uvek smo se dobro slagale - kaže ona.

Karin sin Mejson Piterson (16) došao je do njene krštenice dok je početkom godine sastavljao porodično stablo. Tamo je pisalo da joj se otac zvao Kristofer Arčer, ali je ona uvek verovala da je Majkl Farar, otac Karen i njene starije sestre Mel, i njen tata.

Kada se Karen rodila 1966. godine, njena majka Linda (74) rekla je Majklu da nije otac njihovog drugog deteta. U to vreme su već imali ćerku Melani, ali je Linda priznala da je imala ljubavnika u vreme kada je Kara začeta.

Kara i Melani, koje su 52 godine mislile da su polusestre, živele su naizmenično u domu i s majkom, sve dok Kara nije napunla 12 godina, kada je majka doživela nervni slom.

Melani i Kara kao deca. Odrasle su u uverenju da su od različitih očeva Foto: Melani i Kara kao deca. Odrastale su u ubeđenju da imaju različite očeve / youtube
Melani i Kara kao deca. Odrasle su u uverenju da su od različitih očeva

Analiza DNK u pomenutoj emisiji pokazala je da Majkl Farar zaista njen otac, da je Melani njena rođena sestra, a da je druga Majklova ćerka Karen njena polusestra.

Kada je voditelj rekao Kari i Mel da su rođene sestre, Kara je rekla:

- Nisam imala identitet i nisam znala odakle sam. Sada znam da je tata moje sestre i moj otac i da Melani i ja imamo iste roditelje... Posle 52 godine najzad znam ko sam i to mi je promenilo život.