This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Цртежи Александра Митровића у Галерији Хаос

Од вечерас у 20 сати па све то 17. децембра у Галерији Хаос биће представљен Александар Митровић, млади стваралац из Ариља, којег је академик Владимир Величковић приметио као својеврсни цртачки потенцијал.

Текст за ову поставку његових цртежа сачинила је историчарка уметности Кристина Селаковић, која између осталог запажа: „...Александар Митровић минуциозно, стрпљиво и надасве с лакоћом својим цртежима нас уводи у његов свет детињства и одрастања. Инспирацију налази у металним кутијама пуним успомена. Обично су то црно-беле фотографије ближњих које нас уводе у лавиринт прошлости и сећања...”

Митровић у свом проседеу користи графитне оловке, угљен, четке и разблажени туш. Његове линије су танане, прецизне, каткад лазурне. Њима постиже мекоћу у изразу и готово акварелски ефекат, нарочито својим лавирунзима. Његови бициклисти, деца са тротинетима и трициклима персонификују радост, игру, одрастање, враћање природи, оптимизам, свет посебне лепоте, оне за којом жудимо.

Александар Митровић је рођен у Ужицу 1990. Завршио је Средњу уметничку школу у Ужицу, након чега 2009. уписује Факултет ликовних уметности у Београду, где је завршио и мастер студије. До сада је своје ликовне радове излагао на више од педесет групних и девет самосталних изложби. Освојио је неколико награда. Тренутно је на докторским студијама у Београду, а ради као асистент на Педагошком факултету у Ужицу.