logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

U Albaniji posle zemljotresa uhapšeno devet osoba zbog divlje gradnje

Tužilaštvo je navelo da je osumnjičeno 17 osoba, među kojima su građevinci, inženjeri i lokalni službenici u katastru. Policija je u potrazi za osam osoba.

„Preliminarna istraga je utvrdila zloupotrebu u oblastima gradnje i poštovanja propisa i drugih standarda, koji su doveli do rušenja zgrada u Draču gde su stradale 23 osobe“ u zemljotresu, navela je lokalna policija tog grada.

Drač, turističko mesto sa oko 400.000 stanovnika na Jadranskoj obali i Tuman severno od Tirane najviše su bili pogodjeni u potresu u kojem je povredjeno 900 ljudi.

Albanija, zemlja od 2,8 miliona stanovnika, poznata je po divljoj gradnji posebno u turističkim zonama gde su mnoge kuće i razni objekti izgradjeni bez dozvole i bez poštovanja bezbednosnih propisa.

Takvi objekti potom budu legalizovani sumnjivim procedurama u koje su umešani lokalni službenici i političari.

Themes
ICO