Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

У јагодинским вртићима довољно места за најмлађи узраст

Јаслене групе у јагодинским вртићима, где долазе деца од шест месеци до три године, пуне су у скоро свим објектима. Септембар је месец привикавања на вртић, а ове године уписане су две групе више него прошле. Листе чекања за упис деце за сада нема.

По децу која су још увек на привакавању родитељи долазе после два, три или четири сата. Неки с нестрпљењем чекају маме, други би да остану још који минут са другарима што је први знак да су се навикли на групу.

„Добро је прихватио вртић, идемо сада по сат два па ћемо видети на даље и носимо меду ми меду хранимо, супер смо за сада", каже ДијанаАлексић, Алексејева мама.

„Ујутру од пола осам све до десет сати она је овде, игра се са децом, супер, воли васпитачицу", Дијана Пауновић,Теодорина мама.

Свако дете, прича је за себе и захтева посебан приступ. Васпитачице и медицинске сестре које раде у јасленим групама труде се да сваки малишан има негу,пажњу и љубав какву очекује. Родитеље не могу да им замене али се кажу навикну на децу која расту уз њих.

„Јер су деца јасленог узраста значи деца до три године врло једна осетљива категорија и њима треба мало више времена да се навикну на ове услове које ми имамо јер просто излазе из зоне конфора и неке ушушканости, уљуљканости коју имају у својим домовима", каже Марија Хаџић, главна сестра ПУ „Пионир".

У шест објеката предшколске установе „Пионир" уписано је близу 1900 деце. Нормативи се поштују, а добра околност је што је прошле године изграђен један потпуно нови објекат па још увек има места да сви заинтересовани родитељи упишу децу у вртић.

„Ми смо обавили пријем још у мају, урадили смо изузетно добро попуњеност група и сада тај детаљ је врло битан када причамо о јаслицама повећао се,знатно је већи број деце у јасленом узрасту,имамо и две групе више у односу на прошлу годину", наводи Горан Јовић,стручни сарадник ПУ „Пионир".

Запослени у вртићу припремају и отварање једне групе за предшколце која ће радити на Факултету педагошких наука у Јагодини и бити својеврсна огледна група за студенте, будуће васпитаче.