Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

U Kuršumliji sve po propisu: dovozio beton za gradski bioskop, pa dobio parking kaznu

Vozač kamiona koji je ispumpavao beton za radove na izgradnju gradskog bioskopa u Kuršumliji, moraće da plati kaznu u visini dnevne karte za parkiranje, jer nije poslao SMS poruku za parking mesto koje je kamion koristio dok su trajali radovi. I dok je ovakva reakcija izazvala čuđenje i podsmeh pojedinih građana, nadležni u Parking servisu kažu da je njihov radnik samo radio svoj posao.

Kada je vozač kamiona sa pumpom za beton video da mu je na brisaču okačena kazna od 1.000 dinara, našao se u neverici jer se prvi put susreo sa kaznom dok traju radovi.

Djura Cahun iz Kuršumlije, koji živi nedaleko od gradilišta, kaže da se takve stvari mogu desiti samo u Kuršumliji.

Ovo je cirkus i neodgovornost nadležnih u gradu, jer umesto da svima bude drago da se nešto radi i gradi, da mladi imaju bioskop i mesto gde će da provedu vreme, da im se omoguće kulturna dešavanja kako bi ostali na ovim prostorima, nekom je važnije da uzme 30 dinara za parking mesto - kaže Cahum, koji je sve zabeležio i video-snimkom.

Vozač je očekivao da će gradske službe imati razumevanja za kamione angažovane na gradilištu i da mu nije ni palo na pamet da uplati parking, a posebno jer se radi o poslu rekostrukcije gradskog bioskopa koji finansira država i koji je važan za građane Kuršumlije.

Ipak, Saša Stevanović, direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta koje upravlja javnim parkiralištima u Kuršumliji, smatra da je radnik postupio ispravno i da ne vidi ništa sporno u napisanoj kazni.

Desilo se da je izvođač tog dana zauzeo deo parking prostora, a kontrolor koji radi svoj redovan posao je jednom od tih vozila koja su tu bila bez uplaćenog parkiranja - napisao kaznu. Radnik na terenu ne mora da zna čije je to vozilo, šta tu radi i za koga i on je samo radio svoj posao - tvrdi Stevanović.

Kaže i da je više puta izvođač upozoravan da, kada ima potrebu za radove koji bi obuhvatili prostor i deo ulice, ispoštuje proceduru.

U tom delu u Ulici palih boraca radi se rekonstrukcija bioskopa. Izvođač, ako ima potrebu za parkiranje svojih vozila, u ovom slučaju pumpe za beton, u obavezi je da se minimum 2 dana pre toga pisano obrati nadležnima u Opštinskoj upravi koja će doneti rešenje na osnovu koga mi postupamo i obezbeđujemo prostor - dodaje Stevanović.

Inače, rekonstrukcija bioskopa započeta je februara ove godine, dok se završetak očekuje u decembru.

Ukupna vrednost projekta je oko 128 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Opštine Kuršumlija, dok se ceo projekat sprovodi u saradnji sa Evropskom investicionom bankom.