This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

У Њујорку у нападу ножем убијен италијански студент

ЊУЈОРК- Један мушкарац ножем је напао и убио италијанског студента са универзитета Колумбија у Њујорку, повредио још једног Италијана у одвојеном нападу и напао једног пролазника, саопштено је данас из неколико извора.

Њујоршка полиција потврдила је за Франс прес да је 30-годишњи Италијан Давид Ђири (Гири) подлегао повредама у болници, пошто је касно избоден ножем у кварту Харлем, на северозападу Менхетна, близу кампуса универзитета Колумбија.

Одвојено је председник универзитета Ли Болинџер потврдио „трагични губитак” Давида Ђирија, студента постдипломца на школи за инжењерство и примењену науку на универзитету Колумбија.

Италијанско министарство спољних послова потврдило је да је у нападима ножем један Италијан убијен, а други рањен.

Према њујоршкој полицији други мушкарац, стар 27 година рањен је убодима ножем у груди, у истом кварту где се догодио први напад. Он је пребачен у болницу и у стабилном је стању, преноси Бета-АФП.

Осумњичени нападач, 25-годишњи мушкарац познат полицији, ухапшен је убрзо после другог напада, северно од Централ парка када је ножем претио трећем пролазнику, једном 29-годишњаку.

Дневник „Дејли њуз” данас је описао нападача као члана банде из њујоршког кварта Квинс који је већ одслужио четири године затвора, а био је хапшен више пута за низ насилних дела.