Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ухапшен мушкарац повезан са убиством Тупака Шакура

Полиција Лас Вегаса ухапсила је мушкарца осумњиченог да је повезан са убиством хип-хоп иконе Тупака Шакура, 1996. године. Дуен Дејвис, одавно познат истражитељима, приведен је данас рано ујутро, што је дуго очекивани обрт у случају који је годинама интригирао јавност, а фрустрирао истражитеље, пренео је АП.

Он је и сам признао у интервјуима и у својим мемоарима из 2019. године „Легенда улице Комптон” да је био у кадилаку, из кога је пуцано у септембру 1996. године, када је убијен 25-годишњи Тупак. Хапшење је уследило више од два месеца након што је полиција Лас Вегаса упала у кућу његове супруге у суседном Хендерсону, тражећи доказе у вези са убиством Шакура. Полиција је пријавила да је тада узела више рачунара, мобилни телефон и диск, часопис Вајб у којем је био Шакур, неколико метака калибра 40 и примерак Дејвисових мемоара.

Дејвис је у књизи рекао да је прекинуо ћутање због Тупаковог убиства 2010. године, након састанка иза затворених врата са властима, када се својих 46 година суочио доживотном робијом због оптужби за диловање дроге.

„Обећали су да ће срушити оптужницу и зауставити велику пороту, ако им помогнем”, написао је он, рекавши за себе да је један од последњих живих сведока пуцњаве. У ноćи 7. септембра 1996. године Шакур је био у БМВ-у којим је управљала оснивач издавачке куће „Дет роу рекордс” Марион Најт. Они су чекали на црвеном семафору када се поред њих зауставио бели кадилак и Тупак је упуцан више пута, да би умро недељу дана касније. Дејвис је 2018, након дијагнозе рака, јавно признао да је био у кадилаку током напада и умешао свог нећака, Орланда „Бејби Лејна” Андерсона, рекавши да је он био један од двоје људи на задњем седишту одакле су испаљени хици. Пуцњава се догодила након туче у казину исте вечери, у којој су учествовали Андерсон, Шакур и други. Андерсон је негирао било какву умешаност у убиство Тупака. Две године касније и он је убијен у пуцњави у Комптону, у Калифорнији.