logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

Укинута пресуда за убиство у ваљевском клубу „Зипа”

Ваљево – Ваљевац Сретен Николић (26), окривљен за тешко убиство, поново ће се наћи пред кривичним већем Вишег суда у Ваљеву. Апелациони суд у Београду укинуо је прошлогодишњу пресуду ваљевског Вишег суда којом је Николић осуђен на 35 година затвора због убиства суграђанина Дамјана Драгојловића (25) и предмет је враћен на поновно суђење. Апелациони суд је доношењем овог решења усвојио жалбе које су на првостепену пресуду уложили виши јавни тужилац у Ваљеву, окривљени и његови браниоци. Сретену Николићу је продужен је притвор до наредне одлуке суда.

Оптужница је теретила Николића за тешко убиство у покушају и недозвољено ношење оружја. Трагедији која се догодила у ноћи између 29. и 30. октобра 2016. године претходио је вербални, потом и физички обрачун испред ваљевског ноћног клуба „Зипа” у којем је Драгојловић задао Николићу неколико удараца рукама и ногом. Сретен се након тога удаљио, а убрзо потом вратио с пиштољем, покушао да уђе у локал у којем је било око 200 гостију, најпре испалио хитац кроз стакло, а онда када је ушао наставио да пуца у Дамјана и друге госте. У Драгојловића је испалио више хитаца, два су га погодила, један у груди, други у бутину. Испалио је и два хица у присутног Давора Милића, погодивши га у препоне и карлицу, чиме му је нанео тешке телесне повреде. Лакше повреде од рикошета задобио је гост Далибор Петровић. Пошто је напустио локал Николић је променио оквир на пиштољу, испалио још један метак према „Зипи”, али срећом никога више није погодио. Тешко повређени Драгојловић пребачен је у болницу где је убрзо издахнуо.

Укидајући првостепену пресуду, Апелациони суд је нашао да се изјављеним жалбама основано указује да је та пресуда захваћена битним повредама одредаба кривичног поступка које се огледају у томе да јој је изрека неразумљива и да је та пресуда заснована на непотпуно утврђеном чињеничном стању.

Према расположивим незваничним информацијама, у складу с решењем Апелационог суда да је првостепена пресуда укинута и предмет окривљеног Сретена Николића враћен на поновно суђење, у другој половини јануара биће одржано ново припремно рочиште које ће бити затворено за јавност, а после тог очекује се заказивање почетка новог главног претреса.

Themes
ICO