Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

УНС: Идентификован и задржан осумњичени за претње спаљивањем редакцији "Данаса"

Осумњичени за претње спаљивањем редакцији дневног листа "Данас" идентификован је у четвртак, претресен је стан који је користио и, по налогу Посебног тужилаштва за високотехнолошки криминал, одређено му је задржавање до 48 часова, потврдио је Удружењу новинара Србије тужилац за високотехнолошки криминал Бранко Стаменковић.

Осумњиченом М. С, по налогу Посебног тужилаштва за високотехнолошки криминал, одређено је задржавање у полицијским просторијама до 48 часова, у ком року ће бити доведен у Посебно тужилаштво на саслушање у својству окривљеног за кривично дело угрожавање сигурности, рекао је тужилац Бранко Стаменковић за УНС.

"Током вечери полицијски службеници Службе за борбу против високотехнолошког криминала извршили су претрес стана и других просторија које је осумњичени користио, ради утврђивања трагова кривичног дела и обезбеђења доказа", навео је Стаменковић.

Претњу и велики број увредљивих коментара добила је пре два дана редакција Данаса на друштвеној мрежи Фејсбук, као реакцију на текст "Каква је улога СПЦ у трагичним догађајима на Косову".

Из редакције Данаса написали су да их је "посебно забринуо један од коментара, у ком се позива на спаљивање редакције".

Главни и одговорни уредник листа Данас Драгољуб Петровић поднео је кривичну пријаву против НН лица по којој су поступили тужилаштво и полиција, a Удружење новинара Србије затражило од Посебног тужилаштва за високотехнолошки криминал да пронађе ко је одговоран за претње и покрене поступак.

Везани чланци