Serbia

UPOZORENJE O EVROPSKIM ŽARIŠTIMA ZARAZA I SMRT vrebaju oko Srbije!

Proteklih sedmica Rumunija je bila prva na "neslavnoj listi" u regionu i beležila je po nekoliko stotina, a nekad i više od 1.000 obolelih dnevno. Međutim, sada su zabeležili baš znatan porast novozaraženih. U protekla 24 sata registrovano je čak 2.158 slučajeva, a umrlo je 33 ljudi. Ono što zabrinjava jeste saopštenje zdravstvenih zvaničnika u kom se navodi da je još najmanje 550 ljudi u kritičnom stanju, kao i da beleže sve više žrtava u populaciji mlađoj od 50 godina!

I druge zemlje u regionu nastavljaju da obaraju rekorde u broju obolelih, a dok se deca ove nedelje vraćaju u školske klupe u Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji uprkos porastu infekcije, Albanija je početak školske godine odložila za novembar.


U Sloveniji je zabeležen novi rekord broja obolelih u jednom danu, jer je 203 pozitivnih na koronavirus, dok je jedna osoba preminula, saopštile su vlasti.

Aktivnih slučajeva je 1.736, u bolnici je 86, a na intenzivnoj nezi se nalazi 16 pacijenata.
Virus ne popušta ni u Hrvatskoj, pa je tako u poslednja 24 sata zabeleženo 213 novih slučajeva zaraze koronavirusom, umrlo je pet osoba, a broj aktivnih slučajeva iznosi 1.256, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite. U Hrvatskoj je školska godina počela 7. septembra, a prema poslednjim podacima u ponedeljak, trenutno je zaraženo 134 deteta.

Oboleli i umrli u regionu


država     oboleli   umrli
Rumunija 2.158     33
Mađarska 894         8
Crna Gora 134        1
Slovenija  203        1
S. Makedonija 191  2
BiH    243             13
Hrvatska 213          5
Bugarska  276         6
* izvor: Worldmeter, podaci za 30. septembar
 

Football news:

Pickford hired bodyguards because of fan threats after van Dijk's injury
Studying Borussia Favre: she loves to own the ball, a key player in the attack-17-year-old Giovanni Reina
An unfortunate statement about joining an imaginary tournament. La Liga President on Bartomeu's words about the European Premier League
Benzema scored the club's 30th goal in the Champions League. Only Messi, Ronaldo and Raul managed it
Miranchuk and Krykhovyak are the best Loko players in the match against Bayern according to Bild, CHorluka and Murilo are the worst
Salzburg coach about the Champions League: we deserved more than one point in two games
With Lukaku, it is useless to play in a power struggle. Shakhtar defender Bondar on the Inter forward