Serbia

VEROUČITELJ (39) NAJMLAĐA ŽRTVA KORONE: Oproštajna poruka supruge Predraga Jevtića KIDA SRCE!

Predrag Jevtić (39), nastavnik veronauke iz Valjeva, jednog od žarišta korone, preminuo je pre tri dana u KBC „Dragiša Mišović“, gde se nalazio na lečenju jake upale pluća uzrokovane koronom i on je najmlađa žrtva virusa u Srbiji!

Vest je objavljena je na sajtu Eparhije valjevske, a Jevtić je iza sebe ostavio suprugu i četrnaestomesečnog sina, kao i majku, i kako nezvanično saznajemo, sahranjen je juče u porodičnoj grobnici u selu Belić.

Česte upale pluća

- Predrag je i ranije imao problema s plućima, imao je i bronhitis i česte upale pluća, a prošle zime je dosta vremena zbog toga proveo u bolnici, bio je narušenog zdravlja. Ne zna se kako se zarazio, ali se pretpostavlja da mu je supruga prenela virus. Prvo je kod nje ustanovljen, pre nekih 15-20 dana prebačena je na lečenje u Beograd - rekao je izvor Kurira.

On je dodao da je Predrag tada bio dobro, ali da se njegovo stanje, nekoliko dana nakon što je supruga hospitalizovana, pogoršalo. - Pre desetak dana je primljen u bolnicu u Valjevu, nakon čega je prebačen u KBC „Dragiša Mišović“. Poslednja četiri dana je bio veoma loše i na respiratoru. Supruga je i dalje u bolnici, stabilno je i pred kraj je terapije. Porodica je van sebe i teško podnosi sve ovo. Predrag i supruga imaju dete od 14 meseci, za koje je, srećom, ustanovljeno da je dobro i da nije zaraženo - naveo je naš izvor.

foto: Screenshot

Radio u Lajkovcu

Predrag je bio dugogodišnji nastavnik veronauke u izdvojenim odeljenjima OŠ „Mile Dubljević“ Lajkovac. On je, kako nezvanično saznajemo, ostao bez oca pre pet godina, a sa njegovom majkom i suprugom juče nismo uspeli da stupimo u kontakt. U komentarima jedne od objava o Jevtićevoj smrti na Fejsbuku jedna korisnica je priložila printskrin poruke njegove žene napisane u jednoj grupi na Vajberu:

- Mili moj Predraže, dušo moja, bio si anđeo koji je hodio zemljom i otišao si među anđele. Bila sam te nedostojna. Voleo si i ljubio ljude, čista i neiskvarena srca pristupao si svakome. Prosto teško će biti nastaviti dalje, ali naš mali Sava mi daje snagu. Završiću medicinsku, koju sam započela, i pomagati drugima. Naš sin i posao će mi biti smisao života. Moliću se anđelima za tvoju čistu dušu. Oprosti mi za sve. Gospod neka te čuva, lepoto i moje sve - navela je u emotivnoj poruci Predragova supruga.

Dr Branka Antić

PREMINULO OSAM OSOBA IZ VALJEVA

Direktorka valjevskog doma zdravlja dr Branka Antićc izjavila je juče da je, prema nezvaničnim podacima, broj obolelih u Valjevu 69, a preminulih osam.

Rođaka preminulog veroučitelja rekla je za Kurir da nije mogla da ode na sahranu, s obzirom na to da je starija žena, kao i da juče nije uspela da stupi u kontakt s Predragovom majkom.

Podsetimo, vladika valjevski Milutin preminuo je 30. marta u KBC „Dragiša Mišović“ od korone.

Kurir.rs/ Mina Branković  Foto: Privatna arhiva

Football news:

Ighalo's agent confirmed that Manchester United are close to extending the player's loan until January
Celtic can sign Claudio Bravo, foster or Joe HART
Harry Kane: Tottenham must win 7-8 games to qualify for the Champions League
Jankauskas on Mourinho: Smart, witty and strong. First of all, the spirit
Balotelli wants Brescia to return him to the team or pay compensation. In the summer, the player will change clubs
Witzel on Sancho: He is one of the best players of his generation
Favre about Mike Sancho: I didn't see Anything – I can't judge. I don't know why he did it