Serbia

VIŠE OD 1.000 ĐAKA U KARANTINU Učenici iz Džordžije se zarazili tokom PRVIH DANA NASTAVE, u Detroitu roditelji zahtevaju časove uživo

Više od 1.000 đaka i nastavnika trenutno je u karantinu u Džordžiji, američkoj državi u kojoj je registrovan najveći broj dnevnih slučajeva korona virusa od početka pandemije.

Desetine učenika pozitivne su tokom prvih nekoliko dana nastave, zbog čega više od hiljadu sada mora da bude u izolaciji u svojim kućama.

Na nedavnim fotografijama vide se đaci kako sede zajedno, hodaju blizu jedni drugih, pa čak i učestvuju u protivpožarnoj vežbi bez fizičke distance, prenosi Glas Amerike.

Odluka da se đaci vrate u učionice podstiče debate širom Amerike. Jedan školski okrug u Nju Džersiju prešao je potpuno na onlajn nastavu zbog manjka nastavnika, a 375 nastavnika kaže da se neće vratiti u učionicu zbog straha od Kovida 19.

Isti strah se oseća u Teksasu. Nastavnica Rebeka Ašer, koja predaje deci uzrasta od šestog do osmog razreda, podnela je ostavku na sastanku školskog odbora.

- Nisam smatrala da školski okrug ima adekvatne planove da zaštiti učenike i nastavnike” - rekla je ona.

S druge strane, u jednom predgrađu Detroita - gde školski okrug naginje ka virtuelnom učenju, roditelji zahtevaju “časove uživo”.

- Jednostavno je suviše teško da deca uče onlajn” - kaže jedna majka, učesnica protesta.

Slična scena je viđena u Feniksu, u Arizoni.

- Niko ne želi nikoga da ugrozi, ali moramo da razmišljamo o sveukupnom zdravlju deteta” - ističe mlada nastavnica koja se zalaže za povratak u škole.

Rekordan broj zaraženih

Na Floridi, zvaničnici su prijavili najviše smrtnih slucajeva do sada u jednom danu - najmanje 277. Rekordan broj je takode registrovan u susednoj Džordžiji.

Ali na nacionalnom nivou ima ohrabrujućih vesti - opada broj smrtnih slucajeva i infekcija, a ponedeljak je bio prvi dan od juna da nisu postavljeni nikakvi rekordi.

BONUS VIDEO: Amerika u problemu, broj zaraženih korona virusom vrtoglavo raste

Football news:

It's time to learn the names of new Borussia heroes. Now there are 17-year-old boys making goals
Paulo Fonseca: it's Important to bring Smalling back to Roma. We have only 3 Central defenders
Arteta about 2:1 with West ham: Arsenal made life difficult for themselves with losses, but they fought and believed in victory
Palace midfielder Townsend: Could have beaten Manchester United with a bigger difference. We had moments
Philippe Coutinho: I am motivated and I want to work hard to make everything work out well on the pitch
Torres on Chelsea: I Thought I could remain a top player, but I was unstable. Although there were enough successes
Neville on the broken penalty against Manchester United: an Absolute disgrace