Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Više od 250 radova na papiru, uz video-animacije i skulpture - na izložbi studentskih radova u Sinagogi

Niški Fakultet umetnosti obeležava svoj dan uz izložbu studentskih radova "Mali format", a organizatori kažu da osim isticanja značaja tehnike crteža žele da prikažu i eksperimentalna dela. Prikazaće više od 250 radova na papiru, uz video-animacije i skulpture, koje su pripremili studenti 5 fakulteta iz Srbije, a otvaranje je 3. oktobra u 17 sati u Galeriji Sinagoga.

Iz Narodnog muzeja u Nišu stigao je poziv na izložbu studentskih radova, koje organizuju sa Fakultetom umetnosti, a autorka je Jelena Trajković Popivoda.

Biće prikazana u okviru obeležavanja njihovog dana, a navode da je cilj Departman za likovne umetnosti da kroz ovu izložbu "Mali format" uspostave kontinuiranu izlagačku praksu i saradnju Fakulteta umetnosti, institucija kulture, kolega i studenata.

Izložba studentskih radova "Mali format" ističe značaj tehnike crteža i radova koji linijom izlaze u polje proširenih mogućnosti. Uključuje kako klasične crtaće tehnike tako i istraživačke eksperimentalne radove malog formata koji proširuju izražajne mogućnosti crteža na papiru, objekte, instalacije, animacije, video radove - ističu u pozivu.

Na izložbi će se naći više od 160 studenata izlagača i oko 40 profesora mentora, a niška publika moći će da vidi preko 250 radova na papiru, desetak video radova/animacija i oko 20 objekata/skulptura.

Na poziv za učešće u ovoj manifestaciji odazvalo se 5 fakulteta: Akademija umetnosti u Novom Sadu, Fakultet primenjenih umetnosti Beograd, Fakultet likovnih umetnosti Beograd, Filološko umetnički fakultet Kragujevac i domaćin Fakultet umetnosti u Nišu - dodaju u pozivu.

Otvaranje će upriličiti violinista iz Aleksinca Aleksa Spasić i njegov mentor profesor Jovan Bogosavljević, koji će izvesti Paganini: Caprice 17.

Ulaz je slobodan, a izložba će u Sinagogi biti otvorena do 29. oktobra, svakog radnog dana od 10 do 17 sati, osim ponedeljkom kada je zatvorena, dok vikendom radi do 15 sati.