Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Više od 400 grama zlatnog nakita pokušali da prenesu u ručnom prtljagu

Zlatne narukvice, lance, ogrlicu, prstenje i minđuše ukupne težine 418 grama pokušao je da prenese preko graničnog prelaza Gradina bračni par, koji je zlato skrivao u ličnom prtljagu, a nije ga prijavio, saopštili su iz Uprave carine koja im je oduzela i kombi dok se postupak ne okonča.

1 Pokušali nakit da prenesu u ručnom prtljagu; foto: Uprava carina Pre dva dana su carinici zajedno sa policijom spečili pokušaj krijumčarenja više od 400 grama zlatnog nakita, a kažu da su taj slučaj otkrili na ulazu u Srbiju, kada je na kontrolu stigao bračni par stranih državljana, koji su putovali iz Bugarske ka Nemačkoj, u kombiju ''VW Transporter''.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, vozač i njegova supruga su izjavili da sa sobom nose samo lični prtljag. Međutim, sumnjajući u njihovu izjavu, carinici su odlučili da detaljno pregledaju vozilo i tada su u tašni vozačeve supruge pronašli vrećicu punu zlatnog nakita koji putnici nisu prijavili - navode iz Uprave carina.

2 Pokušali nakit da prenesu u ručnom prtljagu; foto: Uprava carina Pronašli su u ručnom prtljagu 10 zlatnih narukvica, 3 zlatna lanca, jednu ogrlicu, 3 prstena i 3 para minđuša, ukupne težine 418 grama.

Kako vrednost neprijavljenog nakita prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, pa je i ono zadržano do okončanja postupka - dodaju.

Podsećaju da putnici, bez obzira na to da li dolaze ili samo prolaze kroz Srbiju, moraju da im prijave sve dragocenosti koje imaju kod sebe, jer time sprečavaju da im to bude privremeno ili trajno oduzeto.

4 Pokušali nakit da prenesu u ručnom prtljagu; foto: Uprava carina