Serbia

Više od hiljadu učenika u karantinu: "Jednostavno je suviše teško da deca uče onlajn”

Više od hiljadu đaka i nastavnika trenutno je u karantinu u Džordžiji u kojoj je registrovan najveći broj dnevnih slučajeva koronavirusa od početka pandemije.

Getty Images/ Sean Gallup

Getty Images/ Sean Gallup

Desetine učenika pozitivne su tokom prvih nekoliko dana nastave, zbog čega više od hiljadu sada mora da bude u izolaciji u svojim kućama.

Na nedavnim fotografijama vide se đaci kako sede zajedno, hodaju blizu jedni drugih, pa čak i učestvuju u protivpožarnoj vežbi bez fizičke distance, prenosi Glas Amerike.

Odluka da se đaci vrate u učionice podstiče debate širom Amerike. Jedan školski okrug u Nju Džersiju prešao je potpuno na onlajn nastavu zbog manjka nastavnika, a 375 nastavnika kaže da se neće vratiti u učionicu zbog straha od Kovida 19.

Isti strah se oseća u Teksasu. Nastavnica Rebeka Ašer, koja predaje deci uzrasta od šestog do osmog razreda, podnela je ostavku na sastanku školskog odbora.

"Nisam smatrala da školski okrug ima adekvatne planove da zaštiti učenike i nastavnike”, rekla je ona.

S druge strane, u jednom predgrađu Detroita - gde školski okrug naginje ka virtuelnom učenju, roditelji zahtevaju “časove uživo”.

"Jednostavno je suviše teško da deca uče onlajn”, kaže jedna majka, učesnica protesta.

Slična scena je viđena u Feniksu, u Arizoni.

"Niko ne želi nikoga da ugrozi, ali moramo da razmišljamo o sveukupnom zdravlju deteta”, ističe mlada nastavnica koja se zalaže za povratak u škole.

Na Floridi, zvaničnici su prijavili najviše smrtnih slucajeva do sada u jednom danu - najmanje 277. Rekordan broj je takode registrovan u susednoj Džordžiji.

Ali na nacionalnom nivou ima ohrabrujucih vesti - opada broj smrtnih slucajeva i infekcija, a ponedeljak je bio prvi dan od juna da nisu postavljeni nikakvi rekordi.

Football news:

Fati's compensation increased to 400 million euros. He will play for Barca under number 22
Flick about Goetz: I have been in contact with him a lot since my time with the national team, but Bayern are not thinking about a contract with him
Immobile about Levandovsky: I Am proud that I won against him - he Has always been my idol. I would give him the Golden ball
Atletico have agreed a contract with Torreira. For a transfer, Madrid need to sell Herrera
Suarez will move to Atletico for free. Barcelona can get 2-3 million for Madrid's results in the Champions League
Jose Mourinho: I'm sure Zidane is happy that bale is gone. I hope that at the end of the season we will be happy and Gareth will stay
We can't afford age players. Kiknadze promised Nikolic's attention to youth, and now he is signing Mandzukic