Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Више од милион деце у Великој Британији спава на поду или дели кревет са неким

У Великој Британији више од милион деце спава на поду или дели кревет са неким јер њихова породица не може да приушти замену поломљених кревета, наводи се у извештају организације „Барнардо”.

Додаје се да је реч о породицама са ниским примањима које једва излазе на крај са растућим рачунима за храну и струју, преноси „Гардијан”.

Процењује се да око 700.000 деце дели кревет са неким, док око 440.000 њих спава на поду због чега су уморна, узнемирена и тешко им је да се концентришу у школи.

Поједини родитељи спавају на софама или столицама како би кревет оставили за своју децу, међутим има и деце која ноћи проводе на душецима, понекад без чаршава или јоргана.

Наведени су примери трогодишњака који мора да спава у кревецу за бебе, седамнаестогодишњака који спава у кревету седмогодишњака и родитеља који спава на душеку свог детета, пише британски лист и додаје да је за многе породице замена поломљених кревета „недопустив луксуз”, између осталог, због великих рачуна за енергију.

Истраживање организације „Барнардо” показује да прошле године више од 336.000 породица није могло да приушти замену или поправку кревета.

Истовремено, више од 200.000 породица рекло је да су кревети или постељина њихове деце буђави или влажни јер је грејање прескупо, док скоро 190.000 породица не може да приушти прање или сушење постељине.