Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Више од половине америчких сенатора демократа за оставку сенатора Менендеза

ВАШИНГТОН – Више од половине свих америчких сенатора из редова демократске странке, позвало је у уторак сенатора Боба Менендеза да поднесе оставку након федералних оптужби које њега и његову супругу терете за примање мита од три бизнисмена из Њу Џерсија.

Менендез је, међутим, у понедељак најавио да намерава да остане у Сенату и бори се против оптужби, преноси Ројтерс.

Мендендезове колеге демократе у Сенату углавном се нису оглашавале када је у петак обелодањено да је против њега покренута кривична пријава, али само дан касније 26 сенатора из његовог сенаторског клуба изјавило је да би овај утицајни сенатор требало да се повуче са положаја.

У Сенату демократе имају тесну контролу, са 51 сенатором, укључујући три независна која обично гласају уз демократе, док републиканци имају 49 сенатора у Горњем дому америчког Конгреса.

Сенатор Менендез је оптужен за примање мита у замену за коришћење свог политичког утицаја с циљем да помогне египатској влади.

Демократски сенатор Крис Марфи, који председава сенатском комисијом за Блиски исток у оквиру Одбора за спољне послове, изразио је наду да ће надлежна комисија испитати наводе о умешаност Египта у овај случај.

Амерички тужиоци објавили су у петак оптужницу која терети Менендеза да је прихватио да прими златне полуге и стотине хиљада долара у готовини у замену за коришћење свог политичког утицаја за помоћ египатској влади, преноси Танјуг.