Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Влада Србије: Три милиона евра за децу и избеглице из Украјине

ВладаСрбије донела је одлуку да упути новчану хуманитарну помоћ за децу и избеглице у Украјини у укупном износу од три милиона евра.

За помоћ деци Украјине издвојена су средства у износу од 1,5 милион евра, која ће бити уплаћена преко механизма Дечји фонд Уједињених нација - Уницеф.

Исти износ предвиђен је и за помоћ избеглицама из ове земље, који ће бити уплаћен преко механизма Високог комесаријата УН за избеглице - УНХЦР.

На седници је усвојен Закључак о сагласности да Министарство здравља предузме све мере из своје надлежности с циљем запошљавања најбољих 100 дипломаца медицинских факултета у здравственим установама у Републици Србији, што је значајан корак ка спречавању одласка младих лекара из земље и истовремено доприноси даљем развоју српске медицине.

Влада Републике Србије на овај начин подржава најуспешније студенте који су својим радом, знањем и трудом постигли изузетне научне и академске резултате и омогућава им да наставе усавршавање у областима медицине у оквиру државног система здравствене заштите.

Истоветан Закључак донет је и у циљу запошљавања најбољих 200 дипломаца средњих медицинских школа.

Влада Србије усвојила је Програм распореда и коришћења субвенција за очување и развој традиционалних заната у 2022. години и за те сврхе издвојила средства у износу од 8.000.000 динара, која се додељују бесповратно и представљају de minimis помоћ.

Та врста помоћи изражава се у бруто износу, односно у износу пре одбитка пореза и других накнада.