Serbia

Војска санира последице поплава у Блацу и Прокупљу

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је јединице ангажоване на пружању помоћи угроженом становништву у отклањању последица поплава у Блацу и Прокупљу, саопштено је из Министарства одбране.

Он је имао одвојене сусрете са председником општине Блаце Миланом Ћурчићем и градоначелником Прокупља Александром Симоновићем, са којима је разговарао о ангажовању Војске Србије на санацији путних праваца и нормализацији водоснабдевања у овом крају.

У селу Попова у општини Блаце и прокупачким селима Доња и Горња  Бресница начелник Генералштаба је обишао припаднике 310. инжињеријског батаљона који изводе радове на реконструкцији путева, уређењу речних корита, бедема и одводних канала, као и на санацији штете на приватним поседима.

У Доњој Бресници, генерал Мојсиловић је присуствовао завршним радовима на изградњи моста „бејли” којим су инжињерци Треће бригаде копнене војске премостили Бресничку реку и тако мештанима овог краја омогућили везу ка граду.

Након временских непогода које су почетком прошле недеље задесиле готово целу Србију, припадници Војске Србије су међу првима пружили помоћ угроженом становништву у Ивањици, Ариљу, Блацу, Прокупљу, Крушевцу, Краљеву, Трстенику, Горњем Милановцу и Малом Зворнику.

Football news:

Spartak is going to withdraw from the RPL because of the refereeing – your reaction?
There are 2 cases of coronavirus in Atletico. The match with Leipzig – August 13
Renzo Ulivieri: Pirlo is one of the most profound thinkers of world football. He knows more than most coaches
Pirlo wants to sign Tonali at Juve. Alternative – Locatelli
Before the match with Real Madrid, sterling watched a video of the defeat by Tottenham in the 2018/19 Champions League
Andrea Pirlo: I am Flattered to have received such respect and trust from Juventus
Former Manchester United midfielder angel Gomez has moved to Lille. He will spend the season on loan in Boavista