Serbia

Војска Србије помаже ђацима у сеоским школама на Пештеру

СЈЕНИЦА - Ђацима основних школа „Јован Јовановић Змај” у селу Раждагиња и „Рифат Бурџевић Тршо” у селу Карајукића Бунари у општини Сјеница, припадници Војске Србије даровали су данас књиге у издању Медија центра „Одбрана” и заштитна средства за борбу против вирусне инфекције ковид 19.

У школама су одржана и предавања о теми препознавања и пријављивања надлежним органима неексплодираних убојних средстава.

Помоћ сеоским школама уручила је делегација коју је предводио начелник Групе за цивилно-војну сарадњу Команде Ратног ваздухопловства и ПВО потпуковник Саша Антанасијевић, а предавање основцима одржали су представници Копнене војске и Ратног ваздухопловства и ПВО, саопштено је из Министарства одбране.

Према речима потпуковника Антанасијевића, у оквиру цивилно-војне сарадње, уручени су комплети књига за школске библиотеке у двема школама у општини Сјеница и 2.000 заштитних маски за професоре и ученике.

Потпуковник Антанасијевић казао је и да су ту активност подржали и представници општине Сјеница, председник Скупштине општине Рејхан Куртовић и заменик председника Општине Зденко Кочовић, а захвалио се председнику Општине Сјеница Мунибу Мујагићу и посебно становницима Сјенице који пружају велику подршку у реализацији свих активности цивилно-војне сарадње.

Најавио је да ће у наредном периоду бити реализован и пројекат цивилно-војне сарадње „Војни лекар на селу” у насељима на Пештеру.

Председник Скупштине општине Сјеница Рејхан Куртовић казао је да је донација Војске Србије школама, као и одржавање едукативних предавања веома важна активност, преноси Танјуг.

Навео је да су подржали као локална самоуправу ту активност, а све са цијем да заједно са војском помогну грађанима .

Директорка школе „Јован Јовановић Змај” Сатка Адемовић, као и директор школе „Рифат Бурџевић Тршо” Музафер Бибић захвалили су представницима Војске Србије и општине Сјеница на данашњој посети и истакли да је један од циљева и зближавање ученика и припадника наше војске.

Војска Србије је у оквиру своје треће мисије и до сада пружала помоћ становништву на подручју Пештера - помогла је у изградњи путева и водовода, рашчишћавању снежних наноса и водоснабдевању локалног становништва тог краја.

Старијим мештанима добро су познати војни лекари, а акције „Војни лекар на селу” и „Селу у походе”, које су спровођене у најудаљенијим селима Пештерске висоравни, наишле су на добар пријем.

Данашње активности цивилно-војне сарадње Војске Србије посвећене су најмлађима, уз тежњу да се допринесе унапређењу одвијања наставе у сеоским школама, у сложеним условима спречавања ширења вирусне инфекције ковид 19.

Football news:

Zlatan okovide: the Virus challenged me and I won. But if you are not Zlatan, then do not risk it and think with your head
Koeman on Griezmann: the goals will come, I have no doubt about it. It needs to continue to work
Maguire Pro 1:6 from Tottenham: It seemed like a crisis. We were devastated, we didn't expect this
Wenger on the European super League: the Premier League is superior to other leagues, they are trying to destroy this advantage
Barca presidential candidate Font: we need to bring back Pep, Xavi, Iniesta, Puyol to create a competitive project
Mancini on Balotelli: I'm sorry to see him like this. By the age of 30, he should have reached maturity
Fabio Capello: Barcelona could have scored 8 goals for Juve instead of 2. The difference between the teams is shocking