Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Временска прогноза 12. јун

Другог дана викенда сунчано само на северу земље. У осталим крајевима биће више облака, а местимично се очекују киша и пљускови са грмљавином. Јутарња температура од 15 до , највиша дневна до 29 степени. У Београду смена сунца и облака, највиша дневна температура 26 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве

(Извор: РХМЗ)

а: Променљиво облачно и нестабилно, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином, који ће бити израженији у другом делу дана и то на западу, југозападну и југу земље, као и у деловима Шумадије. При интензивнијим процесима очекује се већа количина падавина за кратак временски период и град. Ветар слаб и  умерен, северни, у зони пљуска краткотрајно јак и олујни. Највиша  температура од 22 степена до 26 степени. Упозорење: Локална појава грмљавина са градом,вероватноћа 90%. Количина падавина већа од 40 l/m² за 24 h.

Недеља: На северу претежно сунчано, у осталим крајевима променљиво и нестабилно, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином. Више падавина се очекује на југу и југоистоку. Ветар слаб и умерен, у Војводини у у планинским пределима повремено и јак, северни и северозападни. Најнижа температура од 15 до 18 степени, а највиша од 23 до 28 степени. Упозорење: Количина падавина већа од 30 l/m² за 12 h, вероватноћа 70%.

Понедељак: Преовлађиваће сунчано, само се на југу очекује променљиво, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Ветар умерен, северни и северозападни. Најнижа температура од 14 до 18 степени, а највиша од 26 до 31 степен. Упозорење: Локална појава грмљавина, вероватноћа 60%.

Уторак: Преовлађиваће сунчано. Ветар умерен, северни и северозападни. Најнижа температура од 14 до 18 степени, а највиша од 24 до 27 степени.              

Среда: Преовлађиваће сунчано. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од 12 до 16 степени, а највиша од 25 до 28 степени.