Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Временска прогноза 28. септембар 2023.

Топло време и наредних 7 дана уз пролазно наоблачење и мањи пад температур у недељу. Снажна облачност југу Италије и Грчкој доноси кишу, а на рубу њеног утицаја је југ Србије где ће бити умерено облачно, али суво. Изнад осталих предела антициклон обезбедиће ведро небо. Да је јесен подсетиће нас само свеже јутро, док ће највиша дневна бити изнад просека од 24 до 28 степени. У Београду сунчано и темпераутра до 27 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

 Четвртак: Ујутро свеже, по котлинама и долинама река југозападне и јужне Србије понегде магла. Током дана у већем делу земље претежно сунчано, а само на крајњем југу и југоистоку мало до умерено облачно. Ветар слаб и умерен, у планинским пределима повремено и јак, источних правца. Најнижа температура од 9 до 15, а највиша дневна од 24 до 28 степени.

: После свежег јутра, током дана претежно сунчано и топло. Ветар слаб и умерен, североисточни. Најнижа температура од 9 до 14, а највиша од 25 до 29 степени.

Претежно сунчано и топло уз малу и умерену облачност. Ветар слаб и умерен, североисточни. Најнижа температура од 9 до 14, а највиша од 24 до 28 степени. Током ноћи на северу земље наоблачење местимично са кишом.

 Недеља: На северу променљиво облачно и суво са сунчаним интервалима. У осталом делу земље умерено до потопуно облачно местимично са кишом и пљусковима са грмљавином, током дана уз постепени престанак падавина и разведавање. Ветар слаб до умерен, северозападни. Најнижа температура од  9 до 15, а највиша од 20 до 24 степена. Упозорење: Локална појава грмљавина, вероватноћа 80%.


Прва два дана суво, стабилно и топло време са дужим сунчаним интервалима. Од среде јаче наоблачење и захлађење повремено са кишом и пљусковима.