Serbia

VUČIĆ KAŽE DA DRŽAVA ČINI SVE DA POMOGNE MALOJ ANIKI Uključila se i Mađarska, očekujem da je prebacimo na lečenje u Budimpeštu

Vučić je naglasio da očekuje da će mala Anika biti prebačena na lečenje u Budimpeštu pre 15. decembra.

- (Ministar spoljnih poslova Nikola) Selaković je sinoć razgovarao sa (šefom mađarske diplomatije Peterom) Sijartom... Pomoći će i Mađarska, pomoći ćemo i mi da nekim od državnih aviona malu Aniku prebacimo u Mađarsku - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao i da se u svim zapadnim zemljama teški bolesnici leče pomoću telefonskih poruka jer prema njegovim rečima lečenje neregistrovanim lekovima mnogo košta i to pogotovo na Zapadu.

- Ponosan sam na činjenicu što smo u poslednjim godinama preduzeli mnogo toga i to posebno za decu obolele od spinalne mišićne atrofije. Od juna 2018. kad sam primio majke obolele dece uveli smo lek spinraza. Reč je o skupim terapijama. U prvoj godini državu bolesnik košta 540.000 evra, a u svakoj godini do kraja života po 270.000 evra. Danas lečimo 37 dece na takav način državnim novcem I tim lekovima. Ti koji kritikuju nisu davali nikakve lekove - rekao je predsednik.

Dodao je i da je ponosan na to što je država preduzela mnogo o deci koja boluju od SMA.

- Gledamo da se bavimo svakim detetom i da pomognemo koliko je to moguće. Videli ste da jedna Danska ne može sa lakoćom da pomogne jer lek nije registrovan - rekao je predsednik.

Football news:

Mueller congratulated Brady, who reached his 10th Super Bowl at the age of 43: You are a hero and an inspiration!
Neville compared Liverpool to Coventry after Manchester United's win. Probably because of the color of the uniform
Vladimir Gazzaev held the first training session with Siena
Alessandro Costacurta: Inter are the favourites for both the Milan derby and the Scudetto
The Valencia player tested positive for antigens. Yesterday was a match with Atletico
Tottenham topped the rating of the most eco-friendly clubs in the Premier League. Manchester United, Arsenal, Brighton and Man City-in the top 5, Liverpool-7th
Manchester United and Liverpool put on a show in the cup. The sponsor of the entertainment is the bold positions of Trent and Rashford (United have better realized this advantage)