This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Vučić: Srpska zajednica treba da učestvuje na izborima na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da bi srpska zajednica trebalo da učestvuje na lokalnim izborima na Kosovu u nedelju, ali da ne zna kakvu će odluku sutra doneti predstavnici Srpske liste.

Sutra će doneti odluku, srce im govori ne, ali mislim da treba učestvovati. Kakvu god odluku donesu, bićemo uz njih, rekao je Vučić za TV Prva.

Vučić je za televiziju Prva izjavio da pisanje medija da je akcija kosovske policije „haos koji je bio potreban Vučiću“ i da je reč o farsi i da se u pozadini stvara Republika Srpska, ima za cilj da sruši Srbiju.

„U tekstu tajkunskog medija u Srbiji koji su preuzeli mediji u regionu jedan je cilj da se sruši Srbija. Da bi bilo jasno, naši momci koji su učestovavi u barikadama su se posvadjali sa direktorom Trepče (Jovanom) Dimkićem, ja sam pokušao da smirim situaciju“, rekao je on.

Predsednik Srbije je naveo da će kosovska policija uskoro proizvesti još jednu akciju, kakva je izvedena u sredu.

„Oni će da pošalju jedinice u neko albansko mesto da bi rekli da je to borba protiv korupcije i kriminala“, tvrdi Vučić.

Pripadnici specijalne kosovske policije ROSU upali su u sredu u nekoliko opština na severu, a u toj akciji teško je ranjen Srbin Srećko Sofronijević.

Vučić je rekao da je Sofronijević upucan metkom istog kalibra kao i Oliver Ivanović.

„Oni pucaju u narod, više od sto metaka su ispalili“, naveo je.

Prema njegovim rečima, na Kosovu i Metohiji se „uvek sve radi uz podršku Kvinte“.

Vučić je za televiziju Prva rekao da Albanci nisu sami smislili akciju kosovske policije na severu Kosova u sredu, kada je došlo do sukoba sa Srbima u Kosovskoj Mitrovici.

„Albanci sve uvek rade uz podršku Kvinte, ali su u pitanju različiti nivoi. Velika Britanija se sama javila i rekla da podržava sve to. Sve što je protiv Srba i Srbije podržavaju. Samo uz vašu (britansku) dozvolu Albanci mogu da krše Briselski sporazum. Vi ste ti koji im pružate tu snagu“, kazao je Vučić.

Vučić: Želim najbliže odnose sa Velikom Britanijom, ali ne dam da me prave budalom

On je naveo da želi „najbliže odnose“ sa Velikom Britanijom, ali da neće da dozvoli da ga „prave budalom“ tvrdnjama da je akcija kosovske policije u sredu bila usmerena na borbu protiv kriminala.

„Šta može da mi se desi? Mogu da me skinu s vlasti, ali ne verujem da to smeju na tako otvoren način da rade. Ja ću opet da se zalažem za prijateljstvo sa Velikom Britanijom, ali i za moje pravo da im kažem šta mislim. Ajde ne folirajte više, svi vi zajedno, da se radi o borbi protiv korupcije“, dodao je Vučić.