Serbia
An article was changed on the original website An article was changed on the original website An article was changed on the original website An article was changed on the original website An article was changed on the original website An article was changed on the original website An article was changed on the original website An article was changed on the original website An article was changed on the original website An article was changed on the original website An article was changed on the original website An article was changed on the original website An article was changed on the original website An article was changed on the original website An article was changed on the original website An article was changed on the original website An article was changed on the original website An article was changed on the original website An article was changed on the original website

Vučić: Vrhovni vojni komandant po Ustavu ima pravo...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nema nameru nikome da se pravda gde će se kretati pripadnici vojnih jednica.

Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

On je istakao i da takvu odluku neće donositi niko sa strane.

"Pripadnici vojske i žandarmerije slučajno nisu bili tamo gde su albanski mediji javili, ali neću da im se pravdam ni kada ih bude bilo, niti me je baš briga šta će oni da pišu i da misle", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara u Zemunu.

On je istakao da vrhovni vojni komadant po Ustavu ima pravo da raspoređuje pripadnike vojske i žandarmerije gde god želi i da niko sa strane neće odlučivati o njihovom kretanju.

"Ovom zemljom neće da upravlja niko sa strane, neće ni sprski ni albanski mediji, zna se da ćemo da obavljamo naše poslove u skladu sa interesima naših građana", kazao je Vučić.

Prištinski mediji objavili su danas da su redovna srpska vojska i žandarmerija raspoređeni u nedelju ujutro u blizini administrativnog prelaza s Kosovom na Jarinju.

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je da stoji iza svega što je rekao za Dragana Đilasa i Vuka Jeremića.

Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić govorio je o najavljenom protestu, ali i komentarisao predlog da Zoran Radojičić bude gradonačelnik Beograda.

Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Beograd -- Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić je pred novinarima govorio o kandidatu za gradonačelnika Beograda, malinarima, opoziciji, Svetskom prvenstvu...

Foto: Tanjug / Rade Prelić

Poslanici Dveri pozvali su članove i simpatizere da se u petak 8. juna tačno u 17 časova pridruže protestu građana širom Srbije protiv poskupljenja goriva.

Beograd -- Politički analitičar Vladimir Goati izjavio da je novi predsednik DS Zoran Lutovac čovek koji očigledno misli na okupljanje, a ne na razjedinjavanje.

Tanjug, Dimitrije Goll

Novi gradonačelnik Beograda biće Zoran Radojičić, odlučeno je na sednici proširenog sastava Gradskog odbora SNS u Beogradu, saznaje B92.net.

FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / bb

Blace -- Predsednik Opštine Blace, Zoran Jozić, podneo ostavku na tu funkciju, a u obrazloženju je naveo da je razlog tome nezadovoljstvo u povereništvu SNS u tom mestu.

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa šefom Misije OEBS u Srbiji Andreom Oricijem.

Tanjug, Dragan Kujundžić

Football news:

Zidane on the win over Getafe: These three points are very important. There are 5 finals ahead
Borussia agreed to transfer 17-year-old midfielder Birmingham Bellingham for 23 million euros
Getafe goalkeeper Soria on 0:1 with Real Madrid: a Draw would have been fairer
Courtois has kept 16 clean sheets in the League – more than anyone in the top 5 leagues of Europe
Ex-referee Andujar Oliver: Carvajal was clearly knocked down in the Getafe penalty area. A clean penalty
Carvajal on 1-0 with Getafe: we Should have taken advantage of Barca's misfire. Everything depends on us
Gattuso on 0:2 with Atalanta: I'm furious. I didn't like the attitude of the players