Serbia

VULIN SA SPECIJALCIMA IZ 72. BRIGADE: Ovo su posebni ljudi, u stanju da savladaju najteže prepreke (FOTO)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike 72. brigade za specijalne operacije koji izvode obuku u veranju u rejonu Tare. Reč je o najzahtevnijem delu obuke, tokom kojeg pripadnici bataljona za specijalne operacije „Grifoni“ i bataljona za specijalne operacije „Sokolovi“ izvode obuku u slobodnom veranju veračkih grupa.

foto: Ministartvo Odbrane Srbije

Ministar Vulin istakao je da svi pripadnici 72. brigade za specijalne operacije prolaze veoma zahtevnu i veoma složenu obuku.

foto: Ministartvo Odbrane Srbije

"Danas se obučavaju u veranju, koriste opremu koja je nedavno nabavljena i koja je u samom svetskom vrhu. Svi naši pripadnici specijalnih brigada moraju da budu opremljeni baš kao i njihove kolege u najrazvijenijim vojskama. Ni jedan deo naše zemlje i ni jedna sposobnost naše vojske ne može da bude bez pažnje, bez zaštite i ne može da bude bez unapređenja", naglasio je Vulin.  

foto: Ministartvo Odbrane Srbije

On je naglasio da su pripadnici 72. brigade za specijalne operacije posebni ljudi. "To su ljudi koji su u stanju da savladavaju najteže prepreke, koji su uvek na raspolaganju svojoj zemlji, koji su uvek tu za sve građane naše zemlje. Onoliko koliko ulažemo u vojsku, toliko možemo da kažemo da imamo slobodnu i sigurnu Srbiju", poručio je ministar Vulin.

foto: Ministartvo Odbrane Srbije

Govoreći o obuci, glavni podoficir u 72. brigadi za specijalne operacije zastavnik Milisav Milosavljević, istakao je da danas deo pripadnika te jedinice realizuje obuku u veranju sa težištem na savlađivanju prostora i prepreka neprohodnog terena, na temu - slobodno veranje veračke grupe. "Naša jediniica izvršava specijalne zadatke, i ovo je jedan od segmenata specifične obuke kada je reč o veranju. Sa pripadnicima jedinice, tokom 12 dana, realizovali smo kompletne sadržaje obuke u veranju i danas je završni deo ove obuke, gde ćemo da savladamo prostor, u trajanju od šest do osam sati, veranjem, odnosno spuštanjem, u teško prohodnom zemljištu", istakao je zastavnik Milosavljević. Obilasku obuke prisustvovao je i komandant 72. brigade za specijalne operacije brigadni general Miroslav Talijan.

(Kurir.rs)

Football news:

Coach Of Brentford: We went from a mid-level team to the third team of the season. This is an incredible achievement
Burnley are not going to sell Tarkowski for less than 50 million pounds
Lester wants to rent Trincou at Barca with the obligation of ransom for 50 million pounds
Scott Parker: Fulham have a lot to progress. And I am happy about it
Manchester United are threatening to pull out of negotiations for Sancho if Borussia do not reduce the price from 120 million euros
Cesc about Casillas: You are a mirror to look into
Lone mascots are another symbol of the year