Serbia

Закон о заштити вредности борбе ОВK поново без подршкe

Због недостатка кворума, Предлог закона о заштити вредности борбе ОВK опет није добио подршку посланика косовског парламента.

Председница скупштине Вјоса Османи потврдила је да је само 31 посланик био присутан у сали приликом гласања и да није било кворума за доношење одлуке, пренео је Kосово онлајн писање листа Зери.

Закон, којим се најпре дефинишу "вредности Ослободилачке војске Косова", међу којима и та, да је"оружана борба народа Kосова на челу са ОВK, била у циљу ослобођења Kосова", као и да предвиђа обавезу јавних службеника и свих осталих да те вредности поштују под претњом законских санкција, наишао је на бројне критике.

Амбасадори САД, Немачке, Швајцарске, Kанцеларија ЕУ и ОЕБС, поручили су да се таквим законом криминализује слобода говора и крше права грађана, док је из Београда стигла порука да се кроз закон виде намере Приштине уперене против Срба.

Од тада се нацрт више пута нашао пред косовским посланицима, али ниједном није био обезбеђен кворум за гласање.

Поступак у вези са усвајањем Закона о заштити вредности борбе ОВK покренут је још 2018. године од стране тадашњег председника парламента Kадрија Весељија.

Football news:

Ferencvaros defender: Ronaldo waved me off when I asked for his shirt. Maybe it's because he didn't score for us
Klopp on firmino: the Team is an orchestra, and Bobby plays 12 instruments in It. He is important to us
Antonio Conte: I Don't think Real Madrid can cry about their losses. It's funny that the media write about their problems with the squad
Lewandowski on the cancellation Of the Golden ball: it's not that important. Such prizes are something extra
Salah can play with Atalanta. He became ill with the coronavirus
Klopp on injured: no News. I have no idea who will play for Atalanta. Why should we give them information?
Barcelona are thinking about signing Garay due to Pique's injury