Učitelji prijem Prijedor Foto: Bojana Majstorović / RAS Srbija

Poslušajte vest preko audio fajla

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je prijem za osam prosvetnih radnika koji su učestvovali u nastavnom programu učenje na daljinu i u znak zahvalnosti uručio im po 200 KM.

Đacima je putem malih ekrana nastavu predavala i učiteljica iz Osnovne škole “Jovan Cvijić” iz Brezičana kod Prijedora Marina Knežević. Ona se zahvalila roditeljema i učenicima koji su potpuno nespremni ušli u ovaj proces rada, kao i sami prosvetni radnici.

– Ministarstvo prosvete i kulture RS je donelo dobru odluku da se krene sa ovim, međutim, zaista veliki tim ljudi je morao da stane iza toga, pre svega, učitelji, nastavnici i profesori rukovođeni savetnicima Republičkog pedagoškog zavoda, i tako da smo morali sve to da organizujemo i realizujemo. Bilo je teško, zaista, radili smo volonterski zato što je sve prelazilo van naših 40 časovnih radnih nedelja i radili smo i kasno noću i tokom vikenda, ali prepuni entuzijazma i sa željom da naši učenici uspešno savladaju gradivo, i nadamo se da smo uspeli - izjavila je Kneževićeva, piše Srpskainfo.

U nastavi na daljinu učestvovala je i jedna od omiljenih učiteljica iz prijedorske Osnovne škole “Petar Kočić” Vesna Zekanović. Ona poručuje da je ovo za učitelje bilo veliko i nesvakidašnje iskustvo.

-Teškoće su bile velike, dok nismo uspotavili kontakte sa svom decom i organizovali nastavu, ali deca su se dobro snašla, roditelji su pomogli i nisu izostali rezultati. Nije bilo strašno pred kamerama zamislila sam da su deca sa druge strane i to je bilo dovoljno-tvrdi Zekanovićeva.