Serbia

Završen šesti protest u Nišu, građani ostavili toalet-papir sa porukama ispred Gradske kuće

Zbog nezadovoljstva radom vlasti i načinom na koji se bori protiv epidemije viursa korona, Nišlije su se šesti dan zaredom okupile na protestu koji se održao i u drugim gradovima u Srbiji. Demonstranti su, nakon okupljanja ispred niške Skupštine, krenuli u protestnu šetnju. Posle blokade raskrsnice kod Dušanove ulice, demonstranti su protest završili ispred Gradske kuće, gde su na stepenicama ostavili toalet-papire sa porukama. Protest je protekao bez incidenata.

- Na kraju protesta bilo je dvadesetak demonstranata ispred Gradske kuće u kojoj je sedište gradonačelnika. Okupljeni kažu da žele da pokažu bunt i istrajnost, javljaju novinari sa terena. Građani su na stepenicama ispred Gradske kuće ostavili toalet-papir sa porukama "Glasački listići" i "Vaše diplome".

- Jedan od demonstranata, Dušan Arsenijević, koji sutra odlazi za Švedsku, obraća se okupljenim građanima i kaže da su došli sa razlogom. Poziva građane da iskažu svoje nezadovoljstvo i kažu zašto su izašli na protest.

Došao sam na čelo kolone da iskažem svoje nezadovoljstvo, pozivam i vas da uradite isto. Neka me uhapse. Ja sutra odlazim za Švedsku, ali vi ne treba da odustanete. Ovaj protest smo dugo čekali i ne smemo da dozvolimo da ga ugase - kaže Dušan.

U koloni su ostali najuporniji, njih stotinak ide Obrenovićevom ulicom - javljaju novinari sa terena.

- Nišlije se kreću Dušanovom ulicom, a kako javljaju novinari Južnih vesti sa terena, zvižde "Pinku" i vlasniku Željku Mitroviću.

- Nakon blokiranja kružnog toka u Dušanovoj ulici, građani su ponovo krenuli u šetnju. Kako su rekli, ići će Obrenovićevom ulicom ka Gradskoj kući, gde će završiti protestno okupljenje. protest 6 Blokirali Dušanovu ulicu, foto: G. B.

- Demonstranti u Nišu blokirali su raskrsnicu kod Dušanove ulice. Kako javljaju novinari sa terena, građani sede na okretnici i prema najavama, nakon ove "pauze" nastaviće protestnu šetnju.

- Nezadovoljni građani prošli ponovo pored zgrade Suda, a kako javljaju novinari sa terena, kreću se Dušanovom ulicom i pozivaju ljude da im se sutra pridruže na protestu. Skandiraju i parolu "Nismo umorni".

- Na Bulevaru Nemanjića demonstrantima pojedini prolaznici aplaudiraju, javljaju novinari sa terena, a podršku im daju i građani sa prozora koji udaraju u šerpe.

- Nezadovoljni građani šetaju ulicama Nišu, skandiraju i traže ostavke republičkog Kriznog štaba.

- Građani se nigde ne zadržavaju i Bulevarom Nemanjića su krenuli ka crkvi svetog Luke, javljaju novinari Južnih vesti.

- Kako javljaju novinari sa terena, ispred prostorija Srpske napredne stranke nema obezbeđenja, a demonstranti mirno prolaze i nastavljaju šetnju ka Bulevaru.

Nikakvih incidenata za sada nema. Demonstranti su mirno prošli pored prostorija SNS-a - javljaju novinari.

- Umesta prema Kliničkom centru, gde su prethodnih dana išli demonstranti od raskrsnice kod Crvenog pevca, sada su krenuli ka prostorijama Srpske napredne stranke. Demonstarnti uzvikuju parole "Lopovi" i "Niko vas neće"

- Novinari javljaju da su demonstranti promenili maršrutu i krenuli su ka prostorijma Srpske napredne stranke. protest 6 Foto: J. C. M.

- Ispred demonstranata kreće se vozilo saobraćajne policije koja reguliše, odnosno zaustavlja saobraćaj, javljaju novinari sa terena.

- Demonstarnti su stigli ispred Palate pravde, a prema rečima novinara Južnih vesti koji su na terenu, trebalo bi da se upute ka Kliničkom centru.

- Građani su stigli na Trg kralja Milana i uz zvuke pištaljki uzvikuju "Vučiću, lopove, pokrao si izbore", "Izađite napolje" i "Niš, Niš, budi se". Kako javljaju novinari sa terena, jedan od demonstranata upalio je baklju. Demonstranti su se uputili ka Narodnom pozorištu i Palati pravde.

- Demonstranti su se uputili ka Trgu kralja Milana. Kako javljaju naši novinari sa terena, uzvikuju parole "Dole Vlada" i "Kosovo je srce Srbije" i pozivaju Nišlije da im se pridruže na ulici.

- Građani su krenuli u protestnu šetnju, a za sada se ne zna kojim će ulicama ići. Demonstranti nose transparente "Čast ne možeš da ukradeš", "Uhapsi se da te mi ne hapsimo", a šetaju uz pesmu "Sistem te laže".

Demonstranti viču "Izađite napolje" - javljaju novinari sa terena.

- Okupljenim građanima obraća se bivša profesorka, javljaju novinari Južnih vesti sa terena, nakon čega bi trebalo da krenu u protestnu šetnju.

- Demonstrani kažu da žele poništavanje izbora, nakon čega će biti formirana ekspertska, a ne politička Vlada. protest 6 Foto: G. B. i J. C. M.

Ekpertska, a ne politička Vlada. Ja znam da smo svi razočarani. Nasilje nigde ne vodi, apsolutno nigde. Upotrebite mozak da pravite strategiju. Hajde da igramo šah, na svaki njihov potez odgvorimo potezom, ali pametnim - poručuje 54-godišnja Nišlijka.

- Građani su počeli da se okupljaju ispred zgrade niške Skupštine, a kako javljaju naši novinari sa terena, demonstranti su blokirali saobraćaj. protest 6 Foto: G. B.

I danas su na protestu uglavnom mladi. Čuje se muzika, pištaljke, a demonstranti nose transparente i zastave - javljaju novinari sa terena.

Novinari i foto-reporteri Južnih vesti su i večeras na ulicama, a i protest ćemo pratiti i prenositi na našem portalu, Tviteru i uživo na našoj Fejsbuk strani.

Football news:

Lopetegi about éver Banega: When he plays well, the whole of Seville plays well
Sanchez received 7.5 million pounds from Manchester United for terminating his contract
Javi Martinez is Interesting to Renn. The club will play in the Champions League
Fonseca Pro 0:2 with Sevilla: Roma deserved to lose
Manchester United are ready to sell Lingard. He has scored in the last two matches
Dzeko Pro 0:2 with Sevilla: Roma never got into the game
Sergio Region: Sevilla are determined to win the Europa League. We want to win everything we can