Serbia

Здравствени систем пренапрегнут, најтежа ситуација је у Београду

У свим ковид болницама прераспоређени су капацитети, како би у наредна два дана могли да се збрину сви пацијенти заражени короном, каже министар Здравља Лончар и додаје да је здравствени систем пренапрегнут.

Лончар је навео да Институт „Бањица” данас и током ноћи неће више моћи да прима пацијенте, јер је болница препуна.

Министар је навео да ће вечерас или ујутру прве пацијенте примити и Институт за реуматологију и да је у тој здравственој установи на располагању више од 100 кревета за ковид пацијенте.

„Били смо принуђени да и Институт за реуматологију укључимо у ковид систем јер је велики број пацијената који захтевају болничко лечење у Београду”, рекао је Лончар.

Он је навео да је здравствени систем пренапрегнут, да су здравствени радници нон стоп у болницама, готово да не иду кући и не виђају породице, немају одмор...

Како каже, најтежа ситуација је у Београду, као и највећи проблем са болничким капацитетима, док у Нишу, Врању, Лесковцу, Крагујевцу, Новом Саду, Шапцу и Ужицу има довољно места у болницама.

„Направили смо за наредна два дана распоред у болницама, за озбиљан сценарио, ако се број оболелих не буде смањивао и ако не буде већи”, рекао је Лончар, преноси Танјуг.

Министар је апеловао на грађане да поштују мере, и понашају се у складу са препорукама лекара, јер се, како је рекао, само на тај начин ситуација може побољшати.

Football news:

Bayern have scored 36 goals for the season in the Champions League. This is their record
Mueller came in 3rd place for goals scored in the knockout stages of the Champions League. Only Messi and Ronaldo have more
Messi beat Raul to 4th place in the Champions League
Barcelona conceded 4 goals per half in the Champions League for the first time in history
Messi is playing the 23rd match in the 1/4 final of the Champions League. This is a tournament record
Muller has scored 5 goals for Barcelona in 5 Champions League matches
Muller is playing his 113th match in the Champions League. This is a record among Germans