Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

16-åring åtalas för mordet på Emporia

Mordet inträffade mitt i folkvimlet på gallerian Emporia den 19 augusti förra året.

Den då 15-årige pojken greps inom tio minuter av en observant polis som tyckte att ynglingen delvis stämde in på signalementet.

Gripandet följdes omgående upp med spaning på den adress dit 15-åringen var på väg i taxi. Det ledde till fler frihetsberövanden och husrannsakningar som har haft stor betydelse för utredningen – som vuxit i omfattning och nu består av 10.000 sidor.

Mordutredningen har resulterat i flera stora sidoärenden. Ett av dessa avslutades nyligen i Malmö tingsrätt då sex män dömdes för bland annat grovt narkotikabrott med ett totalt straffvärde på över 36 år.

Utöver 16-åringen sitter ytterligare sju personer häktade, misstänkta för inblandning i mordet.

Med hänsyn till den långa häktningstiden väcks åtalet mot 16-åringen separat. Åtal mot övriga häktade beräknas enligt Åklagarmyndigheten kunna väckas under hösten.

Kammaråklagare Michelle Stein säger att hon inte vill lämna några kommentarer om utredningen före huvudförhandlingen, som väntas kunna inledas nästa vecka.

– Förundersökningen mot de övriga misstänkta där sju personer sitter häktade pågår fortfarande och omfattas av förundersökningssekretess.

16-åringen har svenskt medborgarskap och kan därför, med nuvarande lagstiftning, inte utvisas.