Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Aftonbladets partiledardebatt slutade i skandalscener

Efter Expressens partiledardebatt på tisdagen var det på onsdagen dags för Aftonbladets där man satt Robert Aschberg som programledare, ett beslut som skulle visa sig bli ödesdigert och resultera i massiv kritik.

Snabbt stod det klart att fokus låg mer på Aftonbladets profiler än partiledarna med ”analyser” av bland andra tidningens politiska kommentator Lena Mellin efter varje deldebatt.

LÄS ÄVEN: Robert Aschberg och TV3 jagar Joakim Lamotte – trakasserar frun på hennes arbetsplats

Vid ett tillfälle skulle Mellin också göra ett inhopp i själva debatten för att förklara för såväl partiledarna som tittarna hur hon menar att det verkligen ligger till med elpriserna och skälen till att de skenar, en förklaring många påpekade inte stämmer.

Mellin påstod att kärnkraften lades ned på grund av avsaknad av företagsekonomiska förutsättningar – i själva verket lades kärnkraften ned för att Miljöpartiet förstörde förutsättningarna genom politiska beslut.

”Bjäbba inte”

Mest uppmärksammat under debatten blev dock Robert Aschbergs insatser som programledare och i synnerhet en ordväxling med Ebba Busch (KD).

LÄS ÄVEN: Åkesson: Asylinvandringen kostar 130 miljarder årligen

Då Busch försökte komma till politiska motståndaren Märta Stenevis (MP) undsättning, som inte fått lika många repliker som övriga, betedde sig Aschberg ohyfsat och oförskämt mot KD-ledaren. ”Du får inte ställa någon ordningsfråga”, skanderade Aschberg som också beskyllde Busch för att ”bjäbba”.

Vid ett annat tillfälle var det Jimmie Åkesson (SD) som Aschberg beskyllde för att ha skrivit något han inte skrivit med hänvisning till artikelns rubrik – som satts av Aftonbladet.

Under Åkessons anförande där han fick ta upp ett självvalt ämne tog upp SD-ledaren bland annat upp den extremt kostsamma invandringen som bland annat lett till en dränerad välfärd och skenande brottslighet.

Reaktioner

Aschberg lyckas med konststycket att vanära både journalistskrået och halva mänskligheten i övre medelåldern.

Vilket haveri.

— Jessica Stegrud (@JessicaStegrud) August 17, 2022

Vilket. Fullkomligt. Haveri.

Nästa gång kan väl Aschberg och hans svammelsvans avstå från att bjuda in partiledarna, så att de inte tar av Aftonbladets talartid?

Väljarna förtjänar bättre.

— Johan Ingerö 🇺🇦 (@JohanIngero) August 17, 2022

Vad i helvete är detta?
Var Aschberg bakis? https://t.co/uHoeIaBjyO

— Therese Verdun 👑🦢 (@thereseverdun) August 17, 2022

Lena Mellin kommenterar Ebba Buschs utseende och Robert Aschberg kallar hennes krav på att bli behandlad jämlikt och respektfullt för ”bjäbbande”. Fräscht ställe det där, Aftonbladet.

— Douglas Thor (@Douglasthoor) August 17, 2022

Hahaha att Aschberg säger ”bra” och håller med Magdalena Andersson efter hennes inlägg i debatten. Oseriösare partidebatt får man gräva djupt i arkiven efter.

— Amanda Thonander (@amandathonander) August 17, 2022

Vad är det för fel på Robert Aschberg?
Skriker flera gånger åt en kvinnlig partiledare att ”sluta bjäbba”. Ovärdigt @Aftonbladet

— S K I P P E R (@Twitt_Skipper) August 17, 2022

Aftonbladet har tyvärr inte kompetens att hålla en objektiv valdebatt. Stor skillnad mot gårdagens debatt i Expressen TV. Aschberg och Lena Mellin har bägge passerat bäst före datum och är direkt olämpliga.

— Daniel Ekberg (@DanielEkberg) August 17, 2022

Vilken pajas Aschberg är. Hans gamla stil är så passé.

De borde lämnar debatten och låtit honom stå där som den idiot han är. https://t.co/LKnzfYGZaU

— Kent Ekeroth (@kentekeroth) August 17, 2022