Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Åklagare: Den mördade kvinnans son är i Turkiet

Någonstans i Turkiet tros den gängkriminella sonen till kvinnan som mördades i Uppsala befinna sig. Mannen är efterlyst av svensk polis.
Någonstans i Turkiet tros den gängkriminella sonen till kvinnan som mördades i Uppsala befinna sig. Mannen är efterlyst av svensk polis. Foto: Anders Ahlgren

Mamman sköts till döds i hemmet i Uppsala. Hennes son – en utpekad ledarfigur i det kriminella nätverket Foxtrot – är internationellt efterlyst för flera grova narkotikabrott. ”Vi tror att han befinner sig i Turkiet,” säger åklagaren Daniel Jonsson. Nu rustar polisen för att undvika hämndaktioner.

Larmet kom in som ett hjärtstopp under natten till torsdag. Väl på plats konstaterade polisen att kvinnan i 60-årsåldern skjutits ihjäl. Polisen tror att kvinnan sköts genom ett fönster som stod på glänt, sannolikt med ett vapen med ljuddämpare, enligt uppgifter till Expressen.

Kvinnans 33-årige son är en central aktör i det kriminella nätverket Foxtrot, enligt uppgifter till SvD. Mannen står också med på den ”fiendelista” som polisen kom över i samband med en polisutredning tidigare i år. Polisen bedömer att namnen på listan är utpekade fiender till nätverket Dalen i södra Stockholm.