Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Andersson enda ljuset i mörk valanalys från S

Partiledaren Magdalena Andersson får ett mycket gott betyg i Socialdemokraternas valanalys. Hon drog in nya röster i ”traditionellt borgerliga fästen”, enligt analysen.
Partiledaren Magdalena Andersson får ett mycket gott betyg i Socialdemokraternas valanalys. Hon drog in nya röster i ”traditionellt borgerliga fästen”, enligt analysen. Foto: Stina Stjernkvist

Partiet fick det näst sämsta resultatet i modern tid och förlorade bland unga, arbetare och i utanförskapsområden. Det enda ljuset, enligt Socialdemokraternas valanalys, är ledaren Magdalena Andersson – som fick slåss mot ”högerns osanningar”.

Socialdemokraterna växte i valet 2022 till 30,3 procent. Trots att det skedde från modern tids bottennotering i valet 2018, talades det om ett trendbrott när partiets valanalys presenterades på fredagen. Som slutkläm i rapporten står det hoppfullt att partiet ”bör ha som mål att nå minst 40 procent i väljarstöd”, och att ”det är fullt möjligt att nå betydligt högre än vi gör i dag”.

– Jag gillar att man har höga ambitioner. 40 procent och gärna därutöver, ingen blir gladare än jag om vi når det. Eller när vi når det kanske jag ska säga, säger partisekreterare Tobias Baudin.