Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Bidragsfuskande M-toppens brandtal mot bidragsfusk

Publicerad 11 juni 2022 kl 13.15

Inrikes. Riksdagsledamoten Helena Bouveng (M) har fuskat till sig 390.000 kronor i bidrag genom att vara skenskriven i Vetlanda, i strid med folkbokföringslagen. Men strax innan hon avslöjades av Uppdrag Granskning höll hon ett brandtal mot invandrare som fuskar med folkbokföringen för att få bidrag, visar en video på Riksdagens hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

– I dagens Sverige är det högst oklart hur många människor som befinner sig i vårt land. Skatteverket upp­skattar att omkring 200000 personer är skrivna på felaktiga adresser i Sverige, dundrade Helena Bouveng (M) i skarpt formulerat anförande.

– Kriminella använder i dag falska adresser för att tillskansa sig bidrag och välfärdsförmåner som man egentligen inte har rätt till, sade politikern vidare, i anförandet den 27 april i 2022.

Men fem veckor senare avslöjade SVT:s Uppdrag Granskning att Helena Bouveng själv har fuskat till sig 390.000 kronor i traktamenten och kostnader för övernattningslägenhet från Riksdagsförvaltningen genom att vara skriven i Vetlanda trots att hon egentligen bor på Värmdö i Stockholm.

Att hon har uppgett för Värmdö kommun att hon och hennes man bor där hävdar hon dock är "en liten miss".

– Jag är inte jätteduktig på detta, säger hon.