Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Bolund om SD:s klimatpolitik: ”Recept för lidande och död i Sverige”

Miljöpartiets språkrör Per Bolund anklagar Sverigedemokraterna att stödja Rysslands krig i Ukraina eftersom man bromsar ”klimatomställningen”. Vidare hävdar Bolund att SD:s klimatpolitik är ett ”recept för lidande och död i Sverige”.

Det var på tisdagsmorgonen som Per Bolund mötte Martin Kinnunen, klimatpolitisk talesperson SD, i SVT morgonstudion.

LÄS ÄVEN: Åkesson: ”Fler dör av kyla än värme” – Bolund rasar

Bolund anklagade SD för att stödja kriget i Ukraina genom sin klimatpolitik. Statstelevisionens programledare frågade Bolund på vilket sätt han menar att SD vill att vi ska vara fortsatt beroende av Rysslands president Vladimir Putin.

– Vi har lagt fram en plan som faktiskt alla partier utom Sverigedemokraterna har varit överens om. Att vi steg för steg ska minska användningen av fossila bränslen i den bensin och diesel som vi tankar vid macken och i stället få in mer och mer av svenskproducerade biobränslen från svenska råvaror – från svenskt skogsbruk och svenskt lantbruk men det vill ju Sverigedemokraterna riva upp.

– Det gör att vi blir mer beroende av fossila bränslen. Mer beroende av Vladimir Putin och dessutom stödjer hans krig i Ukraina. Det är ju med oljepengarna som han driver krig mot det ukrainska folket.

Därefter frågade programledaren Kinnunen om Sverigedemokraterna stödjer Putins krig i Ukraina.

– Det är klart vi inte gör det. Det är jättemärkliga påståenden. Vad det här handlar om är att Miljöpartiet hotar svensk omställning. Det som har hänt vid Miljöpartiets tid vid makten är att de kärnkraftverk som Vattenfall planerade att bygga. De tvingade man Vattenfall att upphöra med. Vi hade kunnat haft nästan färdiga nya kärnkraftverk idag om det inte hade varit för att Per Bolunds miljöpartister ville ställa till med kaos.

Se hela debatten nedan:

Märta Stenvi hyllade kollegan Per Bolund som hon menar ”äger” klimatdebatten.

Som vanligt äger @bolund klimatdebatten mot Kinnunen i SVT Morgonstudio.

Det skulle dock vara intressant om SD nån gång skickade sin partiledare – skulle Åkesson klara sig igenom en sån debatt eller kan han helt enkelt för lite om frågan för att ställa upp?

— Märta Stenevi (@martastenevi) August 16, 2022


LÄS ÄVEN: Per Bolund: Miljöpartiet garanten för att ta Sverige framåt